προκειμένου να δώσει στο Κίεβο τη δυνατότητα να προκαλέσει σημαντικά πλήγματα σε ρωσικά εδάφη πίσω από τις πρώτες γραμμές άμυνας των ρωσικών στρατευμάτων. Τις πληροφορίες αυτές μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο τέσσερις αξιωματούχους, τους οποίους δεν κατονομάζει.
Έχοντας διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα των οβίδων διασποράς 155 χιλιοστών που παραδόθηκαν στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες, οι ΗΠΑ εξετάζουν την παράδοση πυραύλων ATACMS (Army Tactical Missile Systems) με βεληνεκές 306 χιλιομέτρων ή/και GMLRS (Guided Multiple Launch Rocket System) με βεληνεκές 72 χιλιομέτρων οι οποίοι θα φέρουν πυρομαχικά διασποράς, μεταδίδει το Reuters.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν ήδη οβίδες πυροβολικού 155 χιλιοστών, οι οποίες μπορούν να διασπείρουν έως και 48 βομβίδια σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων.
Οι πύραυλοι ATACMS έχουν τη δυνατότητα να φέρουν περίπου 300 τέτοια βομβίδια, ενώ οι GMLRS ακόμη περισσότερα (έως και 404).
Καθώς η αντεπίθεση του Κιέβου παρουσιάζει σημάδια προόδου, η αμερικανική κυβέρνηση φιλοδοξεί να ενισχύσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε μια κομβική στιγμή, ανέφεραν στο Reuters οι αξιωματούχοι.
Οριστική απόφαση για παράδοση πυραύλων ATACMS ή GMLRS – ή και των δύο – δεν έχει ληφθεί, υπογραμμίζουν οι αμερικανοί αξιωματούχοι. Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξέταζε εδώ και μήνες το ενδεχόμενο παράδοσης πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία, φοβούμενη ότι θα εκλαμβανόταν ως υπερβολικά εχθρική κίνηση εναντίον της Ρωσίας.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λευκορώσος ινφλουένσερ προκαλεί πίνοντας «Kurachino»! Δεν περιμέναμε να το δούμε…vid
- Ινδία-Γαλλία: “Πράσινο φως” από το Νέο Δελχί για την αγορά 114 αεροσκαφών Rafale
- Σπάνιο θέαμα με εκατομ. προβολές: Μαύρος πάνθηρας και λεοπάρδαλη πίνουν νερό δίπλα-δίπλα! vid
- Μετά τον Μητσοτάκη, ο Ερντογάν υποδέχθηκε σε θερμό κλίμα τον Σέρβο πρόεδρο
- Τα καρδιαγγειακά νοσήματα πρώτη αιτία πρόωρου θανάτου στην ΕΕ και στην Ελλάδα
- Βουλή: Το απόγευμα ψηφίζεται το πολύκροτο νομοσχέδιο για την Εργασία
- Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στο ευρωπαϊκό βαμβάκι – Τι γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο
- Η «Λίμνη των κύκνων» του Τσαϊκόφσκι επιστρέφει από το Μπαλέτο της ΕΛΣ για επτά μοναδικές παραστάσεις
- Ιράν: Το καθεστώς απελευθέρωσε δύο πολιτικά στελέχη που είχαν συλληφθεί κατά τις μεγάλες διαδηλώσεις
- Βροχερός και σήμερα ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΒΑΜΒΑΚΙ
ΚΑΙΡΟΣ
ΑΣΕΠ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΦΚΑ
HELLENIC TRAIN
ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΔΥΠΑ
ΒΡΟΥΤΣΗΣ









