«Οι ουρανοί μας είναι ανυπεράσπιστοι»!! Τρέχουν και δεν φτάνουν οι ΗΠΑ

Παρά τα δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση έρευνας και ανάπτυξης που διανέμεται από το Κογκρέσο στους ετήσιους αμυντικούς προϋπολογισμούς,

τα προγράμματα υπερηχητικών πυραύλων των ΗΠΑ μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονται από κακή πορεία, αμαυρωμένη από αποτυχίες δοκιμών και καθυστερήσεις.


Απελπισμένες να φτάσουν τη Ρωσία και την Κίνα, οι ΗΠΑ αγωνίζονται να αναπτύξουν υπερηχητικά όπλα για το Ναυτικό τους.


Προς αυτόν τον σκοπό, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προωθεί το πρόγραμμα του “HALO” για την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων.

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό θα εξοπλίσει τους στόλους με υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ, όπως αναφέρει το The War Zone.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ανατεθεί συμβάσεις με τους αμυντικούς εργολάβους Raytheon και Lockheed Martin για ανταγωνιστικά σχέδια πυραύλων που λέγεται ότι τροφοδοτούνται από κινητήρες ramjet ή scramjet.

Έχει υπογραφεί μια δοκιμή για το οικονομικό έτος 2027, με τους πύραυλους HALO να αναμένεται να εκτοξευτούν κάποια στιγμή μέχρι το 2029.


Η Πολεμική Αεροπορία ανέθεσε στη θυγατρική της RTX Raytheon ένα συμβόλαιο για το HACM – έναν πύραυλο κρουζ με κινητήρα scramjet που μπορεί να πετά με ταχύτητες μεγαλύτερες από 5 Mach – το 2022. Το scramjet πρόκειται να προμηθεύσει η Northrop Grumman.

Επί του παρόντος, πολύ λίγα έθνη – Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Ινδία – ηγούνται της κούρσας όσον αφορά την ανάπτυξη προηγμένων υπερηχητικών πυραύλων.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να βασίζεται σε πυραύλους υψηλής υποηχητικής ταχύτητας όπως ο Tomahawk, ο Harpoon και ο Naval Strike Missile (NSM).


«Οι ουρανοί της Βόρειας Αμερικής είναι ανυπεράσπιστοι όχι μόνο έναντι των ρωσικών, αλλά ακόμη και των ιρανικών πυραύλων», σύμφωνα με μία ενημέρωση από ανώτερους αξιωματούχους του Αμερικανικού Πενταγώνου.

απεμπε-EPA-US AIR FORCE photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί