Ένα νέο άρθρο των New York Times περιγράφει τις προσπάθειες της ουκρανικής κυβέρνησης να εμπλέξει περισσότερες γυναίκες στον στρατό εν μέσω αναφορών για μείωση του ανθρώπινου δυναμικού και φημών για επικείμενο επίσημο γυναικείο στρατό.
Ακόμα και ο τίτλος που χρησιμοποιεί το διεθνιστικό μέσο είναι ενδεικτικός της τραγικής κατάστασης στην εμπόλεμη χώρα:
«Καθώς η Ουκρανία αναζητά στρατεύματα, οι γυναίκες προετοιμάζονται για το κάλεσμα».
Εξάλλου οι απώλειες σε ανδρικό πληθυσμό, λόγω των μαχών αλλά και όσων κατάφεραν να φύγουν στο εξωτερικό, είναι τεράστιες! Εκατομμύρια άνδρες έχασε μέσα στα τελευταία χρόνια η Ουκρανία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
«Σε αρκετά βήματα από την εισβολή, ο στρατός κατάργησε τους περιορισμούς που απέτρεπαν τις γυναίκες από ρόλους όπως εκείνου του πολυβολητή και του ελεύθερου σκοπευτή και ήρε τους κανόνες που απαγόρευαν στις γυναίκες να οδηγούν φορτηγά. Αύξησε το όριο ηλικίας για τις γυναίκες που προσλαμβάνονταν, από τα 40 στα 60, όπως και για τους άνδρες».
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου 43.000 γυναίκες υπηρετούν πλέον στον ουκρανικό στρατό.
Αναλυτικά τι μεταδίδουν οι NYT:
“Η Halyna Vynokur, υπάλληλος σε ένα κατάστημα σιδηρικών στο Κίεβο, κρατούσε επ’ ώμου ένα πυροβόλο όπλο για πρώτη φορά. Η Iryna Sychova, υπεύθυνη αγορών σε ένα πολυκατάστημα, αποσυναρμολόγησε και συναρμολόγησε ξανά το συνονθύλευμα ράβδων και ελατηρίων ενός Καλάσνικοφ.
Ήταν μεταξύ των δεκάδων γυναικών που βγήκαν σε ένα δάσος κοντά στο Κίεβο ένα Σαββατοκύριακο για μάθημα πυροβόλων όπλων και αστικής μάχης, εκπαίδευση που περιελάμβανε σκοποβολή με τυφέκια, εύρεση παγίδων και ρίψη χειροβομβίδων. Τους παρακίνησε η αίσθηση του καθήκοντος, είπαν, συνειδητοποιώντας ότι κάποια μέρα μπορεί να καταλήξουν στην πρώτη γραμμή.
Μετά από 20 μήνες πολέμου, οι μάχες στην Ουκρανία έχουν βαλτώσει κατά μήκος μιας τεθλασμένης γραμμής μετώπου στα νοτιοανατολικά. Η σταθερή προμήθεια όπλων και προσωπικού είναι ζωτικής σημασίας, και ενώ η Ουκρανία έχει τα πλεονεκτήματα των οπλισμών που δώρισε η Δύση, βασίζεται μόνο στον δικό της πληθυσμό ως «δεξαμενή» για την αναπλήρωση δυνάμεων.
Με τόσα πολλά να εξαρτώνται από την αναπλήρωση των τάξεων, γίνονται προσπάθειες για την προσέλκυση περισσότερων Ουκρανών στο στρατό. Εθελοντικές ομάδες που προσφέρουν εκπαίδευση αποκλειστικά για γυναίκες, όπως αυτή κοντά στο Κίεβο, υποστηρίζουν την προσπάθεια“.
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Γ. Βρούτσης επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο και ανακοίνωσε νέο αθλητικό κέντρο στο νησί
- «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκινάει η πανελλαδική εφαρμογή με ενίσχυση έως 500 ευρώ τον μήνα
- Παρέμβαση της Κίνας με αιχμές κατά του Ισραήλ για τη Δυτική Όχθη
- Νίκος Παπαθανάσης: Παρεμβάσεις 2,18 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης στον δήμο Πρεσπών
- Αλ. Τσίπρας στον ΠτΔ: Καμία συναίνεση στην κυβέρνηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος
- Μελόνι: «Στην Ευρώπη υπάρχει σίγουρα μια ιταλογερμανική ατμομηχανή»
- Θεσσαλονίκη: Από τη Δευτέρα 16/2 τα φάρμακα υψηλού κόστους θα διατίθενται στα φαρμακεία της γειτονιάς
- Η αγάπη για τον Πούτιν έφτασε μέχρι την Κίνα! Viral το ΒΙΝΤΕΟ
- Φρίκη στη Γαλλία: Βρέθηκαν δύο νεκρά μωρά μέσα σε καταψύκτη – ‘Ύποπτη μια 50χρονη μητέρα εννέα παιδιών
- Η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας λέει ότι έχει προσκληθεί στις ΗΠΑ









