Ο Ρώσος ΥΠΑΜ μετέβη για επιθεώρηση στην Ζαπορίζια

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού μετέβη στην ελεγχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις περιφέρεια της Ζαπορίζια,

ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την ώρα που το Κίεβο δηλώνει ότι ολοκληρώνει τις προετοιμασίες του για μια μεγάλη αντεπίθεση.

«Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο στρατηγός Σεργκέι Σοϊγκού, επιθεώρησε την προωθημένη θέση της διοίκησης ενός από τους σχηματισμούς του ‘Άνατολικού’ στρατεύματος στην περιφέρεια της Ζαπορίζια», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το ρωσικό υπουργείο δεν διευκρίνισε την ημερομηνία ή την ακριβή τοποθεσία της επίσκεψης, αλλά μετέδωσε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Σοϊγκού, με στρατιωτικά, σε ελικόπτερο που πετούσε σε χαμηλό ύψος.

Στο βίντεο αυτό, ο Σοϊγκού φαίνεται επίσης να δίνει μετάλλια σε Ρώσους στρατιώτες, ευχαριστώντας τους για τις «υπηρεσίες τους στη χώρα».

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του σε συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς για την «μεγάλη αποτελεσματικότητα στον εντοπισμό και την καταστροφή στρατιωτικού υλικού και (στρατευμάτων)» του Κιέβου.

Η επίσκεψη αυτή ανακοινώνεται την ώρα που συνεχίζονται σφοδρές μάχες για τον έλεγχο της Μπακχμούτ και επίσης καθώς η Μόσχα πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες πλήγματα από μεγάλη απόσταση με στόχο αρκετές ουκρανικές περιοχές, μεταξύ των οποίων αυτή του Κιέβου.


(ΑΠΕΜΠΕ – απεμπε photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί