Νέος γύρος επιθέσεων του τουρκικού στρατού σε Ιράκ και Συρία

Η Τουρκία δήλωσε ότι κατέστρεψε 23 στόχους στη διάρκεια νυχτερινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία, σε μια περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης νότια των συνόρων της.

Οι επιθέσεις είναι οι πιο πρόσφατες που εξαπέλυσε η Τουρκία μετά τον θάνατο εννέα Τούρκων στρατιωτών σε συγκρούσεις με μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ την Παρασκευή.

Οι νέες επιδρομές έπληξαν στόχους στη βόρεια Συρία και τις περιοχές Μετίνα, Γκάρα, Χακούρκ και Καντίλ του βορείου Ιράκ, ανέφερε αργά χθες, Δευτέρα, το υπουργείο Άμυνας.

“Είκοσι τρεις στόχοι καταστράφηκαν, μεταξύ των οποίων σπηλιές, κρυψώνες, σήραγγες, αποθήκες πυρομαχικών, υλικά εφοδιασμού και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν από την τρομοκρατική οργάνωση”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση που συνοδευόταν από φωτογραφία τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως πολλοί μαχητές “εξουδετερώθηκαν”, όρο που χρησιμοποιεί ευρέως και σημαίνει πως σκοτώθηκαν.

Το PKK που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πήρε τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984. Τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο αντάρτικο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανέφερε επίσης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X πως η αντιτρομοκρατική αστυνομία συνέλαβε 165 ανθρώπους σε επιχειρήσεις με στόχο το PKK σε 28 τουρκικές επαρχίες.

Οι επιχειρήσεις έθεσαν στο στόχαστρο ανθρώπους που φέρεται να είναι μέλη της οργάνωσης, να τη βοήθησαν ή να διέδωσαν αυτό που αποκαλεί προπαγάνδα του PKK.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί