Νέο ρωσικό σφυροκόπημα: Για «άνευ προηγουμένου επίθεση», μιλούν οι Ουκρανοί

Καμία πλευρά δεν ανακοίνωσε τι χτυπήθηκε.

Οι ουκρανικές στρατιωτικές και πολιτικές αρχές ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι η αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε για άλλη μια νύχτα στην πρωτεύουσα Κίεβο και σε άλλες πόλεις της χώρας, καθώς συνεχίστηκαν οι εντατικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων ημερών.

Σειρήνες ηχούσαν μέσα στη νύχτα στο Κίεβο και άλλους δήμους. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για εκρήξεις στη Λβιβ και στη Ρίβνε (δυτικά), καθώς και στη Χερσώνα (νότια).

«Η αντιαεροπορική άμυνα δρα στον εναέριο χώρο του Κιέβου. Μείνετε στα καταφύγια ωσότου τερματιστεί ο συναγερμός!», τόνισε μέσω Telegram ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας Σερχίι Πόπκο. Ο ομόλογός του στην περιφέρεια Κρεβνί Ρι (νότια), ο Ολεξάντρ Βίλκουλ, απηύθυνε παρόμοια σύσταση, κάνοντας λόγο για «εκρήξεις».

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα στις τάξεις του άμαχου πληθυσμού σε αυτό το στάδιο. Οι συναγερμοί άρχισαν να αίρονται μερικές ώρες αφού κηρύχθηκαν στο Κίεβο, σε κεντρικές και νότιες περιφέρειες· παρέμεναν σε ισχύ σε ανατολικές και δυτικές.

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε πως κάποιοι στόχοι καταρρίφθηκαν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την άλλη, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως βομβαρδίστηκε με ρουκέτες η πόλη Ντονιέτσκ, που ελέγχεται από φιλορώσους. Δεν έδωσε πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Την προηγούμενη νύχτα, το Κίεβο και άλλες πόλεις έγιναν στόχος κύματος πυραυλικών πληγμάτων από τις δυνάμεις της Ρωσίας.

Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου κάνει λόγο για ρωσικές επιθέσεις «άνευ προηγουμένου» ως προς την «ισχύ, την ένταση και την ποικιλομορφία τους» τον τρέχοντα μήνα.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί