ΜΟΥΦΑ ΠΟΛΕΜΟΣ! Αποκαταστάθηκαν υδροδότηση και ηλεκτροδότηση στο Κίεβο μετά τα χθεσινά πλήγματα

Αν οι Ρώσοι αποφασίσουν να κάνουν πόλεμο θα το καταλάβουν ΟΛΟΙ οι κάτοικοι της Ουκρανίας...

«Αποκαταστάθηκαν» η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση στο σύνολο του Κιέβου, μία ημέρα αφού οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας είχαν προκαλέσει μαζικές διακοπές, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο.

Η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση «έχουν αποκατασταθεί πλήρως», ανέφερε ο Κλίτσκο μέσω του Telegram.

Μετά τα μαζικά ρωσικά πλήγματα της Δευτέρας εναντίον ουκρανικών υποδομών, το 80% των κατοίκων του Κιέβου είχε μείνει χωρίς πόσιμο νερό, ενώ είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε 350.000 νοικοκυριά.

Χθες οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν υποδομές σε τουλάχιστον έξι ουκρανικές περιοχές, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Ουκρανίας στο Facebook.

Ουκρανοί αξιωματούχοι επισήμαναν ότι επλήγησαν ενεργειακές υποδομές, μεταξύ των οποίων υδροηλεκτρικά φράγματα, με αποτέλεσμα να διακοπούν η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και η θέρμανση σε πολλές περιοχές.

Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, κυβερνήτης της επαρχίας Χάρκοβο, ανέφερε στο Telegram ότι περίπου 140.000 κάτοικοι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις επιδρομές, μεταξύ των οποίων και περίπου 50.000 στην πόλη του Χαρκόβου.

(ΑΠΕΜΠΕ – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί