Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό: Χαμός με νέο νόμο που πέρασε ο Ζελένσκι

Ποιούς θα στέλνει πλέον στο μέτωπο;

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε χθες Τετάρτη έναν νόμο που επιτρέπει την επιστράτευση ορισμένων κατηγοριών καταδίκων, δήλωσαν βουλευτές.

Η επιστράτευση θα αφορά σε καταδίκες που αφορούν ληστείες, διαφθορά και άλλα παρόμοια αδικήματα.

“Εκείνοι που έχουν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης, βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και εγκλήματα που στρέφονται κατά της εθνικής ασφάλειας δεν θα επιστρατευθούν” δήλωσε ο Ολέξιι Χοντσαρένκο, ένας από τους βουλευτές, μέσω ανάρτησης του στο Telegram.

Πρόκειται για ακόμα μία κίνηση ενδεικτική της απελπιστικής κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία.

Πέρα από τις απώλειες οι οποίες είναι ιδιαίτερα μεγάλες (κάποιοι μιλούν ακόμα και για 1 εκατομμύριο), το ουκρανικό στράτευμα έχει να αντιμετωπίσει και ένα τεράστιο κύμα φυγής.

Υπολογίζεται πως εκατομμύρια είναι οι Ουκρανοί (άνδρες και γυναίκες) κάθε ηλικίας που έχουν φύγει από τη χώρα.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας αναγκάζονται να…μεταμφιεστούν σε γυναίκες για να περάσουν τα σύνορα και να γλιτώσουν την επιστράτευση.

Θυμίζουμε πως στα μέσα Απριλίου ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικύρωσε έναν ακόμα νόμο που αυστηροποιεί τις ποινές για όσους αρνούνται να καταταγούν στις Ε.Δ. και να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή.

απεμπε-EPA-EFE photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί