Μέχρι να ΦΤΩΧΥΝΟΥΝ οι πάντες! ΝΑΤΟ: “Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σύντομα”

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει σύντομα και η Δύση θα πρέπει να είναι έτοιμη για μακροπρόθεσμη υποστήριξη στην Ουκρανία,

δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο BBC.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα μακρύ ταξίδι, γιατί, όπως έχετε παρατηρήσει, η Ρωσία δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τον κύριο στόχο της – να εδραιώσει τον έλεγχο στην Ουκρανία», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Σημειώνοντας τη σημασία των ουκρανικών αντεπιθέσεων, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ προειδοποίησε να μην θεωρηθεί η Ρωσία διαλυμένη από αυτές.

Αντίθετα, οδήγησε σε πρόσθετες προσπάθειες από την πλευρά του Κρεμλίνου.

Η Ρωσία κινητοποιήθηκε και εντάχθηκε στις τάξεις του στρατού, πολλοί από αυτούς που κινητοποιήθηκαν τώρα εκπαιδεύονται. Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα προετοιμάζονται για τη συνέχιση του πολέμου και για μια πιθανή απόπειρα νέας επίθεσης”, προειδοποιεί ο Στόλτενμπεργκ.

Πρέπει να παράσχουμε στην Ουκρανία υποστήριξη. Συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής υποστήριξης, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να πείσουμε τη Ρωσία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αναγνωρίσει την Ουκρανία ως κυρίαρχο, ανεξάρτητο κράτος της Ευρώπης“, είπε ο Στόλτενμπεργκ.

(pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί