Με…παχυλά επιδόματα δελεάζει ο Ζελένσκι τους Ουκρανούς για να πηγαίνουν στο μέτωπο!

Το είδαμε κι αυτό...

Οι ουκρανοί στρατιώτες που είναι ανεπτυγμένοι στα μέτωπα θα λαμβάνουν επιπλέον 100.000 χρίβνι (2.710 δολάρια) τον μήνα, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία.

Κάθε στρατιώτης «που υπηρετεί τη χώρα και την προστατεύει από τον εισβολέα, διακινδυνεύει τη ζωή και την υγεία του και εκτελεί καθήκοντα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες πρέπει να έχει υψηλό κίνητρο», σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου στο Κίεβο.

Το επίδομα των 100.000 χρίβνι θα δίνεται μόνο στους «υπερασπιστές που μάχονται στις πρώτες γραμμές». Οι στρατιώτες που ασκούν καθήκοντα σε εμπόλεμες ζώνες αλλά δεν συμμετέχουν σε μάχες, όπως και οι στρατιώτες της αντιαεροπορικής άμυνας, θα λαμβάνουν επίδομα 30.000 χρίβνι. Όσοι βρίσκονται στα μετόπισθεν δεν θα λαμβάνουν τα επιδόματα που προβλέπονται για όσους βρίσκονται στα μέτωπα.

Ο βασικός μισθός για όλους τους στρατιώτες αυξήθηκε στα σχεδόν 20.000 χρίβνι στις αρχές Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο, παίρνουν «δίκαιο» μισθό, που δεν δημιουργεί «αιτίες κοινωνικών εντάσεων» και αντανακλά τον «σεβασμό» στους «στρατιώτες που διακινδυνεύουν τη ζωή και την υγεία τους».

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο κάλεσε τους Ουκρανούς να μην παρασύρονται από τον «λαϊκισμό» για το ζήτημα αυτό και να επικεντρωθούν στην άμυνα της χώρας.

Στην άλλη πλευρά, για τους ρώσους στρατιωτικούς που είναι ανεπτυγμένοι στην πρώτη γραμμή προβλέπεται επίδομα που φθάνει τα 158.000 ρούβλια (1.934 δολάρια) πέραν του βασικού μισθού των 37.000, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα.

(απεμπε – φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί