Τα «γεράκια» της Ελλάδας θα δείξουν τι πρέπει να φοβάται η Τουρκία

Η Ανατ. Μεσόγειος οδεύει σε όλο και πιο «θερμό» κλίμα...

Τα Κρητικά «γεράκια» της 115 Πτέρυγας Μάχης στην Σούδα ζεσταίνουν τους κινητήρες των F-16 Block 52 plus, καθώς, όπως διαβάζουμε στο ethnos.gr, τα επόμενα 24ωρα, πέραν της πολύ γνωστής αεροπορικής τακτικής των αναχαιτίσεων κατά της τουρκικής προκλητικότητας, θα «αντιμετωπίσουν» και τα γαλλικά Rafale που θ’ απογειώνονται από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ».

Όπως είχατε διαβάσει στο el.gr, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο εισέρχεται στην Μεσόγειο, συνοδευόμενο από την Ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι».

Η ναυτική αρμάδα θα κατευθυνθεί στο Σουέζ, ωστόσο θα επιστρέψει νότια από την Κρήτη και Βόρεια της Λιβύης, ενώ θα φτάσει και μέχρι την Κύπρο.

Οι αλλαγές στην στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας επισπεύδουν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και κυρίως αυτές που έχουν να κάνουν με τις συνεκπαιδεύσεις των Ενόπλων Δυνάμεων με συμμαχικές χώρες.

Διαβάζουμε στο ethnos.gr:

 Εντός του FIR Αθηνών κι όχι μόνο, τα Ελληνικά «γεράκια» θα πάνε να συναντήσουν τα πιο σύγχρονα «Δελταπτέρυγα» της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι ιπτάμενοι της 343 Μοίρας “Αστέρι” από την 115 πτέρυγα μάχης της Σούδας θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν δίπλα σε Γαλλικά Rafale και να μεταφέρουν αυτή την εμπειρία τους για τις δυνατότητες που παρέχει το Γαλλικό “Δελταπτέρυγο”.

Ανώτατες πηγές σημείωναν ότι και αυτή η περίπτωση, εκτός των συμβολισμών και των μηνυμάτων που εκπέμπονται, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, οι Έλληνες αεροπόροι να «διαβάσουν» το αεροσκάφος που έχει να επιδείξει η Γαλλία μετά το Mirage, που όλοι αναγνωρίζουν την αξία του στο Αρχιπέλαγος και κυρίως στις χαμηλές πτήσεις και τις κλειστές αερομαχίες. Όπως και με τα F-35 των Ιταλών που πέταξαν στον Ηνίοχο, αλλά κι εκείνα των Ισραηλινών στην «Blue Flag», οι πιλότοι θα δουν και θα μάθουν στοιχεία ουσίας, από τις πτήσεις που πρόκειται να γίνουν.

Όλες οι αναφορές από τους ιπταμένους που πέταξαν κοντά στο μαχητικό 5ης γενιάς ήταν εντυπωσιακές, κάτι που έπαιξε τον δικό του ρόλο, στα όσα ειπώθηκαν και στις ΗΠΑ. Η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, εφόσον διεξαχθούν αυτές οι πτήσεις με διάφορα αεροπορικά σενάρια, θα ζητήσει τις αναφορές των χειριστών που πέταξαν δίπλα στα Rafale.

F-16 εναντίον Rafale είναι ένα ερωτηματικό, το οποίο μπορεί μόνο μέσα από τέτοιου είδους δραστηριότητες, να φέρει τις απαιτούμενες απαντήσεις. Άλλωστε η γαλλική πρόταση δεν έχει φύγει ποτέ από το τραπέζι, ιδίως τώρα μετά την τελική συμφωνία που επετεύχθη για την υποστήριξη των Mirage. Βέβαια εκείνο που αναγνωρίζεται είναι, ότι η Πολεμική Αεροπορία παραμένει πιστή, θα λέγαμε, στις δυνατότητες και την υποστήριξη που της προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα 214 Νότια της Κρήτης

Παρά το γεγονός πως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, εκεί που συναντάται με τη Μεσόγειο βρίσκονται οι «σιωπηλοί» τιμωροί που αθέατοι σπέρνουν τον τρόμο, το Πολεμικό Ναυτικό κρατά επτασφράγιστο μυστικό αν θα υπάρξει κοντά στο αεροπλανοφόρο και Ελληνικό 214 εκτός της φρεγάτας τύπου ΜΕΚΟ «Σπέτσαι».

Έμπειροι Αξιωματικοί κάνουν λόγο για βέβαιη συνεργασία, κάτι που ενδέχεται να είναι άσκηση Passex. Αλλά ακόμη κι αυτό έχει την δική του αξία κυρίως διότι δεν γίνεται υπό την συνθήκες που το ζητά το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, όταν βλέπει πλοίο της Συμμαχίας να πλησιάζει προς την θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται.

Οι Τούρκοι έχουν παγιώσει σχεδόν μια τακτική να πλησιάζουν, να επικοινωνούν με τον ασύρματο με μια συμμαχική μονάδα επιφανείας και στη συνέχεια να «τιτιβίζουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ένα επιπλέον επίπονο ναυτικό σενάριο…

Δείτε πρόσφατο βίντεο:

ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί