Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι “δεν ενθαρρύνουν” την Ουκρανία να εξαπολύει πλήγματα στη Ρωσία, μετά τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε δύο ρωσικές αεροπορικές βάσεις που θεωρούνται ότι προήλθαν από το Κίεβο.
“Δεν επιτρέπουμε στην Ουκρανία να οργανώνει πλήγματα πέραν των συνόρων της, δεν ενθαρρύνουμε την Ουκρανία να εξαπολύει πλήγματα πέραν των συνόρων της”, δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις.
“Όλα όσα κάνουμε, όλα όσα κάνει ο κόσμος για να υποστηρίξει την Ουκρανία, γίνονται για την υποστήριξη της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας”.
Ο Πράις πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ προμηθεύουν την Ουκρανία με όσα χρειάζεται για να τα χρησιμοποιεί στο κυρίαρχο έδαφός της ώστε να αμυνθεί.
Το Κίεβο δεν ανέλαβε ευθέως την ευθύνη για τα εν λόγω πλήγματα, ωστόσο χάρηκε γι αυτά, ότι ακριβώς έγινε και με την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας στις αρχές Οκτωβρίου.
Ο Πράις δήλωσε ότι δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από την Ουκρανία.
(scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Βρέχει» drones στην Τουρκία: Προβληματίζουν οι τρεις πτώσεις μέσα σε λίγες μέρες, vid
- Άρχισαν να ανοίγουν κατά τόπους τα διόδια οι αγρότες στα μπλόκα, vid
- Αυτό θα πει «κάψιμο»! Παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια στους -31 βαθμούς, vid
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Tα μπλόκα και τα πείσματα δεν ωφελούν ούτε τους αγρότες ούτε την κοινωνία
- Χαμός στην Ευρώπη που δίνει 90δις στον Ζελένσκι αλλά αφήνει τους αγρότες να πεινάνε – Video
- «Τσουνάμι πάγου» σαρώνει παγωμένο ποτάμι στη Ρωσία – Δείτε το σπάνιο βίντεο
- Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής για να κρύψει τις ευθύνες της
- Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και στα τελωνεία
- ΑΑΔΕ: QR Code και Barcode για εύκολες και γρήγορες πληρωμές οφειλών
- Γιατί ο Τζιμ Κάρεϊ παραλίγο να παραιτηθεί από το “Γκριντς” και να επιστρέψει μισθό 20 εκατομ. δολαρίων









