Ιστορικό ΚΑΖΟ για Βρετανία και ΗΠΑ στο μέτωπο! Βγήκαν ντοκουμέντα, vid

Δύο διαφορετικές ειδήσεις δείχνουν το πόσο...«άχαστα» ΔΕΝ είναι τελικά τα άρματα που έχουν στείλει οι δυτικοί στην Ουκρανία.

Και μπορεί την ειδησεογραφία των περασμένων μηνών να απασχόλησαν τα γερμανικά Leopard που μετατράπηκαν σε παλιοσίδερα από τους Ρώσους, εντούτοις ακόμα δύο άρματα μάχης που αποτελούσαν την «αιχμή του δόρατος» των δυτικών τεθωρακισμένων, βρέθηκαν σε ουκρανικό έδαφος.

Ο λόγος για το βρετανικό Challenger 2 και το αμερικανικό Abrams.

Στις φλόγες και 4ο Abrams

Οι Ρώσοι έβγαλαν στη φόρα νέο βίντεο από ακόμα ένα αμερικανικό άρμα μάχης που καταστράφηκε ολοσχερώς στο μέτωπο.

Πρόκειται για 4ο Abrams που μέσα σε λίγες ημέρες γίνεται στάχτη από τους Ρώσους.

Μάλιστα στο ΕΛ είχαμε δημοσιεύσει βίντεο με την μαρτυρία-«φωτιά» του στρατιώτη που συμμετείχε στην επιχείρηση!

Τα νέα πλάνα που κάνουν τον γύρο των ρωσικών μίντια δείχνουν ακόμα ένα Αμερικανικό άρμα να τυλίγεται στις φλόγες:

Το τανκ καταστράφηκε από το χωριό Berdychi κοντά στην Avdeevka, σύμφωνα με τον Igor Kimakovsky, σύμβουλο του αρχηγού της DPR (Δημοκρατίας του Ντονέτσκ), όπως αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Άχρηστα αποδείχθηκαν τα…«ανίκητα» Challenger

Μόνο τα μισά από τα τανκς Challenger 2 που παρέδωσε η Βρετανία στην Ουκρανία το 2023 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μάχη από τις ουκρανικές δυνάμεις, μεταδίδει η βρετανική Sun.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, 5 από τα 14 άρματα μάχης είναι εκτός λειτουργίας και περιμένουν ανταλλακτικά, τα οποία μπορεί να χρειαστούν μήνες για να παραδοθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ένα καταστράφηκε από ένα ρωσικό UAV Lancet και ένα άλλο χρησιμοποιείται από τις ουκρανικές δυνάμεις για την εκπαίδευση των ουκρανικών πληρωμάτων αρμάτων μάχης πολύ πίσω από τις γραμμές του μετώπου.

Αναφέρεται επίσης ότι δύο άρματα μάχης Challenger 2 υπέστησαν ζημιές, μάχονταν αλλά έχουν επισκευαστεί, με το ένα να έχει αντικατασταθεί η κάννη του.

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί