«Ίσως χρειαστεί να στείλουμε στρατεύματα στην Ουκρανία»: Δήλωση Γ’Π.Π. από ΗΠΑ

Ανοίγουν την πόρτα του φρενοκομείου...

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, εφόσον η Ουκρανία ηττηθεί, μπορεί να χρειαστεί να παρέμβουν στη σύγκρουση χρησιμοποιώντας τα στρατεύματά τους», αποκάλυψε ο ηγέτης της Δημοκρατικής Μειονότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων του αμερικανικού Κογκρέσου, Hakeem Jeffries σε συνέντευξή του στο CBS News.


«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πέσει η Ουκρανία, γιατί αν πέσει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Αμερική να χρειαστεί να παρέμβει στη σύγκρουση – όχι μόνο με τα χρήματά μας, αλλά με το στρατιωτικό μας προσωπικό», είπε σε δραματικό ύφος.

Σύμφωνα με τον ηγέτη των Δημοκρατικών, η «φιλορωσική φατρία» αυξάνεται στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, εξακολουθεί να μην θέλει να στηρίξει την Ουκρανία και «για κάποιο λόγο πιστεύει ότι η Ρωσία δεν είναι εχθρός των Ηνωμένων Πολιτειών».

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη δήλωση από αξιωματούχο των ΗΠΑ περί πιθανής αποστολής τακτικού στρατού στην Ουκρανία! Είναι δεδομένο ότι -εφόσον πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο- θα μιλάμε με κάθε επισημότητα για έναν Γ΄’Π.Π.!

Ωστόσο δεν είναι η μοναδική που έρχεται από κάποιο ισχυρό νατοϊκό κράτος.


Θυμίζουμε πως προ ημερών ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξή του στο The Economist, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία εάν η Ρωσία διασπάσει την πρώτη γραμμή, και ένα τέτοιο αίτημα έρθει από το Κίεβο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πολλές χώρες της ΕΕ» συμφώνησαν με τη γνώμη του Παρισιού για αυτό το θέμα.

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί