ΗΠΑ: Στέλνουμε στην Ουκρανία τα F-16!! Απάντηση-κόλαφος Πούτιν από Β. Κορέα, vid

Οι Ρώσοι, σε απάντηση, θα εξοπλίσουν με ρωσικά όπλα και τη Β. Κορέα!!

«Τα μαχητικά F-16 που θα μεταφερθούν από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία θα αναπτυχθούν στο ουκρανικό έδαφος».

Τα παραπάνω διεμήνυσε ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, στην πρώτη επίσημη παραδοχή από πλευράς ΗΠΑ πως τα μαχητικά τους θα παραδοθούν σε εγκαταστάσεις μέσα στην Ουκρανία.

Μέχρι στιγμής η μεταφορά τους στο Κίεβο είχε μελετηθεί μόνο από τρίτες χώρες.


«Το σχέδιο είναι να τοποθετηθούν τα F-16 στην Ουκρανία. Η διμερής συμφωνία ασφαλείας που υπέγραψαν ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο πρόεδρος Ζελένσκι υπογραμμίζει αυτό το σημείο: θέλουμε να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αποκτήσει αυτές τις δυνατότητες. Τέτοιες δυνατότητες θα πρέπει να τοποθετηθούν στην Ουκρανία».

Θυμίζουμε πως οι Ρώσοι είχαν προειδοποιήσει για τη χρησιμοποίηση νατοϊκών αεροδρομίων για τις επιχειρήσεις των F-16, λέγοντας ρητά πως θα χτυπήσει τα αεροδρόμια τρίτων χωρών!

Η εκπαίδευση των Ουκρανών πάνω στα μαχητικά F-16 λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες σε εδάφη νατοϊκών κρατών, όπως εκείνο της Δανίας.

Απάντηση Πούτιν

Η απάντηση από πλευράς Ρωσίας ήρθε με τον πλέον ηχηρό τρόπο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν από τα εδάφη της Πιονγιάνγκ, αναφερόμενος στην αποστολή και ανάπτυξη δυτικών πυραύλων και μαχητικών στην Ουκρανία, αποκάλυψε τα εξής:

«Από αυτή την άποψη, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν αποκλείει την ανάπτυξη στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με τη Βόρεια Κορέα, στη βάση του εγγράφου που υπεγράφη σήμερα»:

Θυμηθείτε το βίντεο από ρωσικά δίκτυα που εξασφάλισε και μετέφρασε το ΕΛ και δείχνει τους χάρτες σύμφωνα με τους οποίους αναμένεται να σταλούν ρωσικοί πύραυλοι!!

Μέσα, εκτός της Β. Κορέας, είναι κράτη όπως η Κούβα, το Μεξικό και η Βενεζουέλα:

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί