«Η Γαλλία έστειλε τα πρώτα της στρατεύματα στην Ουκρανία»: Χαμός από τη δήλωση Αμερικανού

Το τόλμησαν οι Γάλλοι;

«Η Γαλλία έστειλε τα πρώτα της στρατεύματα επίσημα στην Ουκρανία», υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αρμόδιος για θέματα πολιτικής, Στίβεν Μπράιεν, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε από τους Asia Times.


Ο Bryen συνέχισε γράφοντας ότι οι δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί «για την υποστήριξη της Ουκρανικής 54ης Ανεξάρτητης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στην πόλη Slavyansk».


Οι Γάλλοι στρατιώτες φέρεται να έχουν προέλθει από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού, ένα από τα κύρια συστατικά της Λεγεώνας των Ξένων της Γαλλίας.

Παρίσι και Μόσχα δεν έχουν σχολιάσει ακόμη το θέμα.


«Αυτά τα στρατεύματα είναι τοποθετημένα απευθείας σε μια περιοχή σφοδρής μάχης και έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους Ουκρανούς να αντισταθούν στις ρωσικές προελάσεις στο Ντονμπάς. Οι πρώτοι 100 είναι ειδικοί πυροβολικού και επιτήρησης», υποστήριξε ο Bryen.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρώην αξιωματούχο, περίπου 1.500 Γάλλοι στρατιώτες της Λεγεώνας Ξένων είναι προγραμματισμένο να φτάσουν στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον.


Ο πρώην αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αναρωτήθηκε σχετικά “εάν αυτό ξεπερνά τη ρωσική κόκκινη γραμμή για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία” και εάν “οι Ρώσοι θα το δουν αυτό ως έναρξη ενός ευρύτερου πολέμου πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας”.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί