Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Ρωσία ΕΠΙΣΗΜΑ δηλώνει: «Οι ΗΠΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ στην ουκρανική σύγκρουση»

Τι θα ακολουθήσει;;;

Τα χτυπήματα με τα πυραυλικά συστήματα των HIMARS φαίνεται πως ανοίγουν το “κουτί της Πανδώρας” στην Ουκρανία!

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Telegram, το ρωσικό υπουργείο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εγκρίνουν στόχους για τα αμερικανικής κατασκευής πυραυλικά συστήματα HIMARS που χρησιμοποιούνται τώρα στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα ρωσικό ΥΠΑΜ και ΥΠΕΞ ανακοίνωσαν τα εξής:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται άμεσα στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία, αυτό επιβεβαιώνεται από τα λόγια του αναπληρωτή επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Vadim Skibitsky σχετικά με τον συντονισμό των στόχων των επιδρομών πυροβολικού με την Ουάσιγκτον.

Κανείς άλλος στην Ουκρανία και στον κόσμο δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι οι επιθέσεις με πυραύλους HIMARS στη Novaya Kakhovka στις 12 Ιουλίου, στον Stakhanov στις 17 Ιουλίου, στο Krasny Luch στις 24 Ιουλίου, δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους στο Donetsk και, φυσικά, στο Η 29η Ιουλίου στο κέντρο κράτησης στη Yelenovka, που σκότωσε 50 και ακρωτηρίασε 73 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, σχεδιάστηκε από το καθεστώς Zelensky και εγκρίθηκε από την Ουάσιγκτον».

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στη βρετανική The Telegraph, εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Vadym Skibitsky, αποκάλυψε (αθελά του;;;) ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για να πραγματοποιήσουν χτυπήματα χρησιμοποιώντας το HIMARS MLRS.

Όμως οι Αμερικανοί ειδικοί μέχρι τώρα ισχυρίζονταν ότι δεν καθορίζουν άμεσα τους στόχους για τα οπλικά συστήματα, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να θεωρούνται ως συμμετέχοντες στη σύγκρουση.

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί