Για αυτό προχωρούν με ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΕΛΩΝΑΣ στην Ουκρανία οι Ρώσοι! Πλησιάζουν το Νικολάεφ, vid

Με το σταγονόμετρο οι εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο.

Αποφασισμένοι να ρίξουν τη Δύση όλο και πιο βαθιά στην τρύπα που τα ίδια τα δυτικά κράτη άνοιξαν είναι οι Ρώσοι, πηγαίνοντας με ρυθμούς…χελώνας στην Ουκρανία.

Όσο ο χρόνος περνάει τόσο περισσότερο οι δυτικές οικονομίες ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ από τα αυτοκτονικά μέτρ που συνεχίζουν να λαμβάνουν.

Ο μεγάλος κερδισμένος δεν είναι άλλος από τον Πούτιν που και πλουτίζει και έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες στο μέτωπο, άρα και λιγότερη “γκρίνια” εντός Ρωσίας.

Ωστόσο το τελευταίο έχει και συνέπειες ως προς την πρόοδο των επιχειρήσεων!

Έχουμε μπει πλέον στον 6ο μήνα των πολεμικών επιχειρήσεων και επί της ουσίας οι μάχες μαίνονται λίγο πολύ στα ίδια μέρη εδώ και 3 περίπου μήνες!

Ρωσικά στρατεύματα σε απόσταση βολής από το Νικολάεφ – Περικυκλωμένο το Μπακχμούτ

Αφού, καθώς φαίνεται, ματαιώνεται η πολυαναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση στη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια, οι Ρώσοι συνεχίζουν να αποκτούν εδαφικά ερείσματα στο Νικολάεφ.

Όπως έγινε γνωστό τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο Blagodatnoye, που απέχει μερικά μόνο δεκάδες χιλιόμετρα από την ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας Νικολάεφ.

Ακολουθεί η μικρή πόλη Partizansky και έπειτα σε λιγότερο από 30χλμ σε ευθεία βρίσκεται το καλά οχυρωμένο και υπό ουκρανική κατοχή Νικολάεφ.

Το έργο των Ρώσων με τις λιγοστές δυνάμεις που κατέχουν δεν θα είναι εύκολο και αναμένονται σφοδρές μάχες στην περιοχή το επόμενο διάστημα.

Στο μέτωπο του Ντονέτσκ, όπου το δυτικό τμήμα της επαρχίας δεν έχει απελευθερωθεί ακόμα, τα πράγματα είναι πιο απλά για τους Ρώσους.

Η πόλη-ορόσημο Mπακχμούτ πολιορκείται εδώ και μέρες και σημαντικά δυνάμεις Ουκρανών έχουν στην κυριολεξία ταμπουρωθεί.

Η κλασική ουκρανική τακτική της ανατίναξης γεφυρών και της ναρκοθέτησης τεράστιων εκτάσεων δεν είχε μέχρι τώρα τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς λόγο του στεγνού πλέον εδάφους τα ρωσικά τεθωρακισμένα κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία.

(scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί