Ενός Kinzhal υπόθεση!! Οι Πολωνοί παίρνουν Patriot νομίζοντας ότι θα είναι ασφαλείς, vid

Ότι αυτοί θα τους προστατέψουν από τους ρβσικούς πυραύλους...

Η Πολωνία έχει υποβάλει αίτημα για να αποκτήσει έναντι τιμήματος 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων συστήματα ολοκληρωμένης αντιαεροπορικής άμυνας Patriot από τις ΗΠΑ, αποκάλυψε χθες Τετάρτη το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας που είναι αρμόδια για τις πωλήσεις όπλων στο εξωτερικό, η DSCA (Defense Security Cooperation Agency), εξήγησε πως η πώληση θα συμπεριλάβει ως και 48 συστήματα εκτόξευσης και ως και 644 πυραύλους PAC-3, καθώς και τα απαραίτητα ραντάρ και εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τη DSCA, το υπουργείο Εξωτερικών, από τη συγκατάθεση του οποίου εξαρτώνται οι εξαγωγές όπλων, ενέκρινε τη συναλλαγή.

«Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει τις δυνατότητες της Πολωνίας ως προς την αντιπυραυλική άμυνα και θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Πολωνίας να εκσυγχρονίσει το υλικό της και να αυξήσει τη διαλειτουργικότητα με τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της υπηρεσίας.

Θυμίζουμε τι είχε συμβεί στους τελευταίους Patriot (30 sτον αριθμό) που τα έβαλαν με ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους στο Κίεβο:

(απεμπε-EPA-PAP photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί