Το el.gr είναι πολύ μπροστά σε ενημέρωση και προβλέψεις.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρευρέθηκε χθες, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις εργασίες του «2024 IDU Forum», το οποίο διοργανώνει η International Democracy Union (IDU) στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ουάσινγκτον.
Ο κ. Δένδιας συμμετείχε στη συζήτηση στο πρώτο θεματικό πεδίο υπό τον τίτλο: «Το μέλλον της Διακυβέρνησης: Διεθνής ασφάλεια σε μια εποχή Εθνικισμού» («The Future of Governance: International Security in an Age of Nationalism»).
«Όταν συνήθως απευθύνομαι σε ευρωπαϊκό κοινό, επισημαίνω ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να βρισκόμαστε στην γεωγραφική θέση του Λουξεμβούργου, που είναι ασφαλές από κάθε πλευρά του.
Καθώς τώρα βρίσκομαι εδώ στην Ουάσινγκτον, νομίζω ότι όλοι σκεφτόμαστε ότι γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία, και γίνεται πόλεμος στη Μέση Ανατολή, αλλά είναι πολύ μακριά μας», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Δένδιας.
Ο Έλληνας Υπουργός ανέφερε την Αλεξανδρούπολη και γενικότερα την βορειοανατολική Ελλάδα (βλ. Θράκη) ως “παράδειγμα”, λέγοντας πως ο πόλεμος με τη Ρωσία μόνο μακριά μας δεν είναι!
«Και γι’ αυτό δεν φταίει μόνον ο ωκεανός που μας χωρίζει. Αν δείτε, όμως, για παράδειγμα, στη βορειοανατολική Ελλάδα την Αλεξανδρούπολη, η οποία είναι κύριο λιμάνι του ΝΑΤΟ στην βορειοανατολική Ελλάδα, η απόστασή της από την Οδησσό είναι μόνο 500 χιλιόμετρα.
Έτσι, υποθέτω ότι είναι σαν να υπάρχει ένας πόλεμος κάπου ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη. Η απόστασή μας από τη Γάζα είναι λίγο μεγαλύτερη, όπως και από τον Λίβανο. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
Έκανε μάλιστα λόγο σε πρώτο πληθυντικό για «χώρες πρώτης γραμμής» (!!!!), υπερτονίζοντας τον ρόλο της Αλεξανδρούπολης ως κορυφαίο λιμάνι του ΝΑΤΟ:
«Σε αυτό που πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι, και είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε το καθήκον μας, εμείς ως χώρες της πρώτης γραμμής, είναι να υποστηρίξουμε τους κανόνες που βασίζονται στην διεθνή τάξη. Να μην αποδεχθούμε αλλαγή αυτής της τάξης με τη βία. Να μην συνηγορήσουμε στην ωμή βία».
Ο Έλληνας ΥΠΑΜ δεν έθιξε τυχαία το θέμα της Αλεξανδρούπολης. Εξάλλου σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας, η «πρωτεύουσα» του Έβρου αποτελεί ένα νευραλγικό σημείο για τη μεταφορά αμέτρητων τόνων νατοϊκού πολεμικού υλικού προς την ανατολική Ευρώπη.
Αυτό την καθιστά αυτόματα στρατιωτικό (πυρηνικό) στόχο της Ρωσίας (Θυμηθείτε ΕΔΩ).
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Β. Σπανάκης: Μεταστέγαση ΚΕΠ στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας
- Υπό κράτηση ο μάνατζερ καλλιτεχνών που συνελήφθη μετά από καταδίωξη- Αναβλήθηκε για αύριο η δίκη του
- Κίνδυνος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου! Τι αναφέρει πρώην Ουκρανός πρωθυπουργός
- «Στέγαση και Εργασία για Αστέγους ΙΙΙ» στη Θεσσαλονίκη: Με επιδότηση ενοικίου θα καλυφθεί η στέγαση σε 20 νοικοκυριά
- Ο Λευκός Οίκος λέει πως η πρώτη επιλογή του Τραμπ για το Ιράν είναι η διπλωματία
- Η εντολή του Πούτιν στην FSB εν μέσω σαμποτάζ του Ουκρανονάτο στη Ρωσία
- Η Ζαχάροβα προειδοποιεί για τους κινδύνους μιας σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων
- Παπασταύρου από ΗΠΑ για τον Κάθετο Διάδρομο: Η Ελλάδα μετατρέπει τη γεωγραφία της σε γεωπολιτική δύναμη
- Η Κομισιόν ενέκρινε το ελληνικό καθεστώς κρατικών ενισχύσεων ύψους 400 εκατ. ευρώ για στρατηγικές επενδύσεις σε καθαρές τεχνολογίες
- Η Ε.Ε. ετοιμάζει μόνιμη απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου μετά τις ουγγρικές εκλογές









