αλλά και σχετικών φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν, πέρα από την αρχική ανακοίνωση της CENTCOM, επιβεβαιώνεται ότι το USS Florida είναι το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Ohio που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, για την αποτροπή κλιμάκωσης εντάσεων στην περιοχή.
Ειδικότερα, το USS Florida κατασκευάστηκε αρχικά ως υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων (SSBN) το οποίο ωστόσο μετατράπηκε το 2006, έπειτα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακατασκευής, σε υποβρύχιο πυραύλων cruise (SSGN) και πλέον μπορεί να εξοπλιστεί με έως και 154 πυραύλους Tomahawk, αν και συνήθως φέρει περίπου 100 πυραύλους τέτοιου τύπου.
Σε κάθε περίπτωση, διαθέτει μια καταστροφική δύναμη πυρός με ανάλογη αποτρεπτική ισχύ, όπως εξάλλου απαιτείται στη συγκεκριμένη αποστολή υπό τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή λόγω των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.
Ακόμα, το USS Florida έχει την ικανότητα να μεταφέρει έως και 66 «βατραχανθρώπους» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, οι οποίοι μπορούν να αναπτυχθούν μέσω δύο ειδικών θαλάμων εξόδου ή με την χρήση των υποβρύχιων οχημάτων μεταφοράς βατραχανθρώπων, γνωστά και ως «SDV – Seal Delivery Vehicles» από εξωτερικά υπόστεγα, όπως φαίνεται στην φωτογραφία παρακάτω:
(onalert – freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νεκροί 4 Καταριανοί στρατιώτες και 3 Τούρκοι σε δυστύχημα με ελικόπτερο στο Κατάρ
- Άγρια δολοφονία στην Καρδίτσα: 51χρονος τραγουδιστής βρέθηκε μαχαιρωμένος μέχρι θανάτου
- Διαρροή φυσικού αερίου σε περιοχή της Ρώμης – 70 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, 2 ηλικιωμένοι τραυματίσθηκαν σοβαρά
- «Τιμή και δόξα στους ελευθέρους πολιορκημένους» – Το μήνυμα του πιλότου της ομάδας Ζευς (vid, photo)
- Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται αυτή την στιγμή για την στρατηγική του Τραμπ
- Νέες απειλές από τους Φρουρούς της Επανάστασης: “Το Ιράν θα κλείσει τελείως τα Στενά του Ορμούζ αν…”
- 25η Μαρτίου: Η Γαλανόλευκη στην επιφάνεια της θάλασσας του Πειραιά για την Εθνική Επέτειο – ΦΩΤΟ
- Ισραήλ: Ο στρατός εξαπέλυσε σειρά πληγμάτων εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
- Πανελλαδική 24ωρη απεργία αύριο, Δευτέρα, τα ταξί
- Θεσσαλονίκη:«Χειρόφρενο» αύριο και για 24 ώρες τα ταξί στην πόλη – Κάθοδος στην Αθήνα για τη διαμαρτυρία









