Οι βρετανικές αρχές θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με οβίδες που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο και έχουν αυξημένη αποτελεσματικότητα στην καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων, όπως προκύπτει από γραπτή απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας, Άναμπελ Γκόλντι, σε ερώτηση ενός μέλους της Βουλής των Λόρδων, Raymond Jolliffe.
“Παράλληλα με την παραχώρηση μιας μοίρας βασικών αρμάτων μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία, θα παρέχουμε πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων βλημάτων διάτρησης θωράκισης που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο. Είναι πολύ ποτελεσματικά στην καταπολέμηση των σύγχρονων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων“, δήλωσε η Goldie.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό TASS:
«Το Λονδίνο έχει ήδη στείλει περισσότερα από 10.000 αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα NLAW, περισσότερα από 200 τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης M270 και πυραύλους υψηλής ακρίβειας Brimstone. Βρετανοί εκπαιδευτές έχουν ήδη εκπαιδεύσει περισσότερους από 10.000 Ουκρανούς στρατιώτες σε βρετανικό έδαφος».
Σχολιάζοντας τις παραπάνω ανακοινώσεις των Βρετανών, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, προειδοποιεί για ένα σενάριο τύπου Γιουγκοσλαβίας με την μόλυνση τεράστιων εκτάσεων:
«Γιουγκοσλαβικό σενάριο. Αυτά τα βλήματα όχι μόνο σκοτώνουν, αλλά μολύνουν το περιβάλλον και προκαλούν καρκίνους σε ανθρώπους που ζουν σε αυτά τα εδάφη.
Παρεμπιπτόντως, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι θύματα θα γίνουν μόνο εκείνοι εναντίον των οποίων θα χρησιμοποιηθούν όλα αυτά. Στη Γιουγκοσλαβία, οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα οι Ιταλοί, ήταν οι πρώτοι που υπέφεραν. Μετά προσπάθησαν για πολύ καιρό να πάρουν αποζημίωση από το ΝΑΤΟ . Όμως οι ισχυρισμοί τους απορρίφθηκαν.
Πότε θα ξυπνήσουν επιτέλους οι Ουκρανοί;».
(ΦΩΤΟ:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο
- Σοκ στην Ιταλία: Μέλη συμμορίας ανάγκασαν 15χρονο να γδυθεί και να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ
- Υπόθεση Πελικό και στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς
- Το μήνυμα του Νετανιάχου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε ο Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» (upd)
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ









