Ανησυχία! Άμαχοι απομακρύνονται γύρω από τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης

Τη στιγμή που οι έξι αντιδραστήρες του έχουν σταματήσει να λειτουργούν...

Συνολικά 1.679 άμαχοι, ανάμεσά τους 660 παιδιά, απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από περιοχές γύρω από το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια –το μεγαλύτερο της Ευρώπης–, δήλωσε εγκατεστημένος από τη Ρωσία αξιωματούχος στα τμήματα της ομώνυμης περιφέρειας που ελέγχονται από τις δυνάμεις της Μόσχας αργά χθες Κυριακή το βράδυ.

Η εξέλιξη αυτή παρατείνει την ανησυχία για σοβαρό πυρηνικό ατύχημα.

Το Σάββατο ο Ραφαέλ Γκρόσι, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), μέρους του συστήματος του ΟΗΕ, προειδοποίησε πως η κατάσταση γύρω από το εργοστάσιο γίνεται «δυνητικά επικίνδυνη», ενώ οι εγκατεστημένες από τη Μόσχα αρχές στη Ζαπορίζια άρχισαν να απομακρύνουν εσπευσμένα κόσμο.

«Η κατάσταση στην περιοχή κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια γίνεται ολοένα και πιο απρόβλεπτη και πιθανώς επικίνδυνη».

Οι ουκρανονατοϊκοί πιστεύεται πως αναμένεται να εξαπολύσουν σύντομα την πολυσυζητημένη αντεπίθεσή τους στον ουκρανικό νότο.

Ο Γεβγκένι Μπαλίτσκι, ο κυβερνήτης που εγκατέστησε το Κρεμλίνο στα τμήματα της περιφέρειας που ελέγχονται από τα ρωσικά στρατεύματα, εξήγησε μέσω Telegram πως οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν εσπευσμένα οδηγήθηκαν «σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας για κατοίκους περιοχών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, στη Μπερντιάνσκ», που υπάγεται επίσης στην περιφέρεια Ζαπορίζια.

(απεμπε – απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί