Αμερικανικά ΜΜΕ: Ενοχλημένες οι ΗΠΑ με τα ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά ραντάρ

Διαρροές που έχουν σαν σκοπό να ρίξουν... «στάχτη» στα μάτια των Ρώσων;;

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται ότι οι πρόσφατες επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας με στόχο ρωσικά πυρηνικά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης θα μπορούσαν να κλονίσουν επικίνδυνα τη Μόσχα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει εάν θα άρει τους περιορισμούς στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας όπλα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ σε διασυνοριακές επιθέσεις».

Τα παραπάνω μεταδίδουν σήμερα αμερικανικά ΜΜΕ, με φόντο το τελευταίο χτύπημα (ή την απόπειρα χτυπήματος) από ουκρανονατοϊκό drone που διήνυσε 1.500χλμ. κατά ρωσικού ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης.


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τα πρόσφατα πλήγματα της Ουκρανίας κατά των εγκαταστάσεων έγκαιρης προειδοποίησης που διαθέτει η Ρωσία», παραδέχθηκε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, σε αμερικανικά δίκτυα.

Η Ουάσιγκτον, σύμφωνα πάντα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, έχει διαβιβάσει τις ανησυχίες της στο Κίεβο σχετικά με απόπειρες επιθέσεων την περασμένη εβδομάδα εναντίον σταθμών ραντάρ που παρέχουν συμβατική αεράμυνα, καθώς και προειδοποίηση για πυρηνικές εκτοξεύσεις από τη Δύση.

«Αυτές οι εγκταταστάσεις δεν είχαν καμία εμπλοκή στις επιχειρήσεις της Ρωσίας επί ουκρανικού εδάφους. Αλλά είναι ευαίσθητες τοποθεσίες επειδή η Ρωσία, σε περίπτωση ανεπανόρθωτων ζημιών, θα μπορούσε να απωλέσει μέρος της ικανότητάς της να διατηρήσει την πυρηνική αποτροπή κατά των Ηνωμένων Πολιτειών».

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί