Άμεση αντίδραση Λουκασένκο, στις δηλώσεις Πολωνών ότι προετοιμάζεται εξέγερση στη Λευκορωσία!!!

"Αφήστε τους να έρθουν είμαστε έτοιμοι!"

Οι δηλώσεις από Λευκορωσία που εξόργισαν τον Λουκασένκο

Ο πρώην αρχηγός του στρατού λέει ότι η Πολωνία πρέπει να προετοιμαστεί για εξέγερση στη Λευκορωσία. Ο Waldemar Skrzypczak λέει ότι η παλίρροια στρέφεται εναντίον του Πούτιν εντός της Ρωσίας και ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τη Λευκορωσία στο χάος.

Η Πολωνία πρέπει να προετοιμαστεί για μια εξέγερση στη Λευκορωσία «γιατί θα συμβεί», σύμφωνα με έναν πρώην αρχηγό του πολωνικού στρατού. (Δείτε εδώ σχετικό άρθρο με τις πολεμικές προετοιμασίες της Πολωνίας).

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τα τμήματα που θα ηγηθούν της επιχείρησης κατά του (Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ) Λουκασένκο», δήλωσε ο Waldemar Skrzypczak στο Polsat News την Τετάρτη.

«Εάν η ουκρανική αντεπίθεση τελειώσει με επιτυχία, εκείνοι οι Λευκορώσοι που αποτελούν μέρος του στρατιωτικού δυναμικού της Ουκρανίας δεν θα παραδώσουν τα όπλα τους», είπε ο Skrzypczak. «Θα πάνε στη Λευκορωσία. Ελπίζω αυτό να προκαλέσει εξέγερση. Ο Λουκασένκο το φοβάται».

Η Βαρσοβία, συνέχισε, πρέπει να είναι έτοιμη να υποστηρίξει τέτοιες μονάδες.

“Ας προετοιμαστούμε για μια εξέγερση στη Λευκορωσία, γιατί θα συμβεί. Το γεγονός είναι ότι δεν μπορούμε να χάσουμε αυτή τη στιγμή. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τα στρατεύματα που θα διεξάγουν την επιχείρηση κατά του Λουκασένκο. Έχουμε λόγους να τους βοηθήσουμε, απλώς καθώς βοηθάμε τους Ουκρανούς»

«Έχουμε λόγους να τους βοηθήσουμε, όπως βοηθάμε τους Ουκρανούς», είπε. «Ο Λουκασένκο δεν έχει πλέον τις στρατιωτικές δυνατότητες για να αποτρέψει μια τέτοια εξέγερση. Η Ρωσία δεν θα τον βοηθήσει πολύ γιατί έχει τα δικά της προβλήματα.”

Σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή Belgorod της Ρωσίας, ο Skrzypczak είπε: “Αυτές είναι οι ενέργειες των Ρώσων που αντιτίθενται στο καθεστώς (Vladimir) Putin και στον ίδιο τον Πούτιν. Το καθήκον τους είναι να αποσταθεροποιήσει τη ρωσική διοίκηση σε αυτή την περιοχή».

“Αυτό δείχνει ότι δεν συμφωνούν όλοι οι Ρώσοι με τις πολιτικές του καθεστώτος Πούτιν. Έρχεται η στιγμή που ο ρωσικός λαός, τουλάχιστον εν μέρει, δεν υπάκουσε τον Πούτιν”, πρόσθεσε.

Η άμεση αντίδραση Λουκασένκο

Είπε απαντώντας στις δηλώσεις του Πολωνού: “Αφήστε τους να έρθουν είμαστε έτοιμοι!”

Δείτε τη θερμή αγκαλιά Πούτιν-Λουκασένκο πριν από το Ευασιατικό οικονομικό φόρουμ

Το Μινσκ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την εξέγερση, την οποία η Πολωνία σχεδιάζει να υποστηρίξει

Σύμφωνα με τον Λευκορώσο ηγέτη, οι άνθρωποι στη δημοκρατία της Λευκορωσίας γνωρίζουν τους πάντες ονομαστικά.

 Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ,δήλωσε ότι η δημοκρατία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια πιθανή εξέγερση, την οποία η Πολωνία σχεδιάζει να υποστηρίξει.

“Παρακολουθούμε αυτούς τους τύπους, για τους οποίους μίλησε αυτός ο άρρωστος στρατηγός. Ότι δημιουργούνται πανό εκεί, ολόκληρα συντάγματα ή τάγματα εκεί. Το λένε έτσι. Αλλά στην πραγματικότητα ξέρουμε πού βρίσκονται. Και ξέρουμε τους πάντες με το όνομά τους. Είμαστε Έτοιμοι. Αφήστε τους να έρθουν”, είπε ο αρχηγός του κράτους, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Πάβελ Ζαρούμπιν την Πέμπτη, το βίντεο δημοσίευσε το Pool του πρώτου καναλιού Telegram κοντά στην υπηρεσία Τύπου του προέδρου .

Ο Λουκασένκο σημείωσε ότι, δυστυχώς, οι δηλώσεις του δεν ακούγονται. «Και μάλλον ξέρετε ότι μίλησα πριν από μερικούς μήνες ότι ετοιμάζονται για μια εξέγερση, μια επανάσταση. Δεν ξέρω τι ετοιμάζουν στη Λευκορωσία. Αλλά το γεγονός ότι προετοιμάζονται για κάποιο είδος ίσως άλλη μια εξέγερση, το γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό», είπε ο αρχηγός του κράτους.

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί