Άμα δεν το βλέπαμε δεν θα το πιστεύαμε! Όχημα με βαλλιστικό πύραυλο κατεδάφισε…κατά λάθος σπίτι! – ΦΩΤΟ

Μετά το απρόσμενο ατύχημα στη Ρωσία,

όπου τεθωρακισμένο στρατιωτικό όχημα τράκαρε με Ι.Χ και την εξίσου απίστευτη σύγκρουση πολιτικού οχήματος με μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 στην Ουκρανία, ένα ακόμα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε, αυτή τη φορά με έναν βαλλιστικό πύραυλο Tochka-U στη Λευκορωσία.

Όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας, προχθές Δευτέρα, ένα όχημα μεταφοράς του τακτικού βαλλιστικού πυραύλου μικρής εμβέλειας Tochka-U, που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας, έχασε την κατεύθυνσή του και έπεσε πάνω σε κατοικημένο σπίτι στην περιοχή Moiseevichi, που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μινσκ.

Το όχημα, σύμφωνα με πληροφορίες, διέσχισε το δρόμο, έχασε την πορεία του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το σπίτι, το οποίο κατεδάφισε, γκρεμίζοντας τους τοίχους, ενώ από θαύμα οι κάτοικοι του σπιτιού δεν τραυματίστηκαν.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει για το σπίτι, που υπέστη σοβαρές ζημιές, όπως δείχνουν και τα αποκαλυπτικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο, ενώ ο βαλλιστικός πύραυλος, για λόγους ασφαλείας, μεταφέρθηκε και εκκενώθηκε από βαριά οχήματα που έσπευσαν να βοηθήσουν την κατάσταση.

Τα στρατιωτικά οχήματα που μετέφεραν τα πυραυλικά συστήματα Tochka-U, κινούνταν με κατεύθυνση το Slutsk, ενδεχομένως στο πλαίσιο της ευρύτερης κινητοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, λόγω της αυξημένης έντασης που επικρατεί στα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα τακτικών βαλλιστικών πυραύλων Tochka-U (όνομα NATO Scarab B), είναι σοβιετικής προέλευσης και χρησιμοποιείται για την αποτελεσματική καταστροφή εχθρικών στόχων και προσωπικού σε τακτικό επίπεδο, λόγω της μικρής του εμβέλειας.

Μπορεί να μεταφέρει συμβατικές και πυρηνικές κεφαλές, έχει μέγιστο βεληνεκές 70 χιλιόμετρα, με βάρος πολεμικής κεφαλής περίπου 480 κιλά, ανάλογα βέβαια και με τον τύπο αυτής.

(Onalert)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί