δήλωσε στο Sputnik ο επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγιεφ.
«Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει την ετοιμότητά της να παράσχει βοήθεια στην Τουρκία για την ανάπτυξη ενός μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς και τώρα διαπραγματευόμαστε αυτό το έργο», δήλωσε συγκεκριμένα ο Σουγκάγιεφ στην έκθεση Dubai Airshow.
Τον Οκτώβριο, η Άγκυρα είχε πει ότι οι ΗΠΑ πρόσφεραν στην Τουρκία να αγοράσει αεροσκάφη F-16 αφού αποκλείστηκε από το πρόγραμμα προμήθειας F-35.
Τον Απρίλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρεται να έστειλαν επίσημη ειδοποίηση στην Τουρκία σχετικά με τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα παραγωγής των πιο πρόσφατων μαχητικών αεροσκαφών F-35 λόγω της αγοράς του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 από την Άγκυρα.
(sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απόφαση – σταθμός του ΣτΕ για ασφάλιστρα υγείας: Αυστηρά κριτήρια διαφάνειας για μονομερή αναπροσαρμογή
- Συναγερμός στη Φινλανδία με πλοίο που θεωρείται ύποπτο για σαμποτάζ σε υποθαλάσσιο καλώδιο
- Τέλος ο ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα – Ενσωματώνεται στην ΑΑΔΕ από 1/1/2026 – Ποιες διευθύνσεις δημιουργούνται
- Ποιοί είπαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό
- Κυκλοφοριακό χάος στην Πολωνία λόγω σφοδρής χιονοκακοκαιρίας
- Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της 3ης σεζόν της κωμικής σειράς «Shrinking»
- Το Κιριμπάτι είναι η πρώτη χώρα που υποδέχθηκε το 2026! Ακολούθησαν Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, vid
- Δήμος Πειραιά: Θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρη βάση για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες
- Προεδρικό Μέγαρο: Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Κωνσταντίνο Τασούλα
- Οι τρυφερές ευχές της Σελίν Ντιόν για τη νέα χρονιά, vid









