η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία με την Ουκρανία για την προμήθεια αριθμού κινητήρων που έχουν σκοπό την προώθηση πυραύλων κρούζ τους οποίους σχεδιάζει η Τουρκία.
Το τουρκικό πρόγραμμα πυραύλων πλεύσης μακρού βεληνεκούς για χρήση από ναυτικές πλατφόρμες ονομάζεται Gezginκαι σκοπός του είναι να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί επιτυχώς ένας πύραυλος cruise ο οποίος θα εκτοξεύεται από ναυτικές πλατφόρμες και θα έχει εμβέλεια 1.000 χιλιομέτρων.
Το πρόγραμμα αυτό θα στηρίξει την κίνηση του υπό σχεδίαση πυραύλου με τον ουκρανικό κινητήρα ΑΙ-35 της εταιρείας SE Ivchenco-Progress η οποία και σχεδίασε τον κινητήρα turbojet για τον εξοπλισμό με αυτόν πυραύλων πλεύσης και μεγαλύτερων UAV.
Οι Τούρκοι με τη συνήθη τακτική τους, κατάφεραν να εξασφαλίσουν έναν κινητήρα turbojet τον οποίο θα τοποθετήσουν στον δικό τους πύραυλο cruise και φυσικά μετά θα τον παρουσιάσουν ως έναν “εθνικό” εγχώρια κατασκευασμένο πύραυλο μακρού βεληνεκούς, αν το όλο εγχείρημα στεφθεί από επιτυχία. Σημασία έχει το ότι οι Τούρκοι προσπαθούν αν κινηθούν σε πολλούς τομείς της αμυντικής βιομηχανίας προσπαθώντας να καταστήσουν εαυτούς αυτόνομους στα στρατιωτικά μέσα χρόνο με το χρόνο, ώστε να μην εξαρτώνται από τρίτες χώρες και να έχουν μεγαλύτερη πολιτική ελευθερία κινήσεων.
Τέτοιες απειλές θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον η χώρα μας η οποία βρίσκεται σχεδόν στο 0 όσον αφορά την αμυντική της βιομηχανία με μερικές εξαιρέσεις φυσικά και αυτό είναι που απογοητεύει. Οι Τούρκοι προχωρούν αργά αλλά σταθερά και επενδύουν στον τομέα δις δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη μαζί με την αγορά υποσυστημάτων τα οποία χρησιμοποιούν σε δικά τους συστήματα με την αμυντική τους βιομηχανία να βρίσκεται σε φάση εκτόξευσης και λόγω των πολεμικών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από τα πολλαπλά μέτωπα στα οποία εμπλέκεται η Τουρκία σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Καύκασο.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης
- Θεσσαλονίκη: Ευχές με πολίτες και επαγγελματίες για καλή χρονιά αντάλλαξε ο δήμαρχος Στ. Αγγελούδης
- Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Nα αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν, στηριζόμενοι σε όσα μας ενώνουν
- Το εορταστικό μήνυμα του Ρώσου πρέσβη στις ΗΠΑ προκαλεί «πονοκέφαλο» στους διεθνιστές
- Απολογισμός Τσιάρα για το 2025: Σήμερα κλείνει μια δύσκολη χρονιά, ο πρωτογενής τομέας δοκιμάστηκε έντονα
- Υπ. Ανάπτυξης: Παράταση ενός μήνα στις επιχειρήσεις για την ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων στο ΓΕΜΗ
- Στη Βαυαρία ντύνονται με μάσκες δαιμόνων και μαγισσών…για να διώξουν το κακό! vid
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αντίο 2025! Τη νέα χρονιά να φέρουμε Δικαιοσύνη, Αγάπη και Ειρήνη…
- Μπλακ άουτ στο Μπουένος Άιρες εν μέσω καύσωνα- Πολίτες χτυπούσαν κατσαρόλες για διαμαρτυρία, vid









