Αγορά νέων αρμάτων μάχης για τον Αυστραλέζικο Στρατό

Η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αγορά νέων αρμάτων μάχης και λοιπών οχημάτων για να αντικαταστήσει παλαιότερα άρματα μάχης και να συμπληρώσει αριθμούς σε άλλους τύπους οχημάτων με τον προμηθευτεί να είναι και σε αυτή την περίπτωση οι ΗΠΑ.

Ο Υπουργός Αμύνης της χώρας Peter Dutton ανέφερε ότι η χώρα του δεσμεύεται στην αγορά των αρμάτων και θα προχωρήσει  στην απόκτηση συνολικά 75 αρμάτων μάχης Μ1Α2 Abrams τελευταίας έκδοσης  από τις ΗΠΑ τα οποία θα αντικαταστήσουν 59 άρματα  Μ1 Α1 που είχαν αγοραστεί το 2007 αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί στο πεδίο της μάχης καθόλου.

Εκτός των αρμάτων μάχης, ο Αυστραλέζικος Στρατός θα προμηθευτεί ακόμα 29 οχήματα άρσης ναρκοπεδίων, 17 τεθωρακισμένα οχήματα γεφυροποιίας  και επιπλέον 6 άρματα περισυλλογής. Το συνολικό κόστος για αυτή την προμήθεια ανέρχεται στα 3,5 δις δολάρια. Το κόστος αυτό θεωρείται ακόμα και από κύκλους εντός Αυστραλίας ως αρκετά μεγάλο ενώ πολλοί έχουν σπεύσει να εγείρουν σοβαρά ζητήματα του κατά πόσο η Αυστραλία θα χρειαστεί ένα στόλο τεθωρακισμένων οχημάτων από τη στιγμή που ένας ενδεχόμενος πόλεμος εναντίον της Κίνας θα είναι κυρίως αεροναυτικός.

Ήδη η Αυστραλία έχει αποφασίσει να ξοδέψει τεράστια ποσά στην αγορά νέων σύγχρονων ΤΟΜΑ με το πρόγραμμα να έχει αξία άνω των 18 δις δολαρίων σε σύνολο και η αγορά επιπλέον αρμάτων και λοιπών τεθωρακισμένων οχημάτων που απαιτούνται για την παράταξη μίας πλήρους τεθωρακισμένης ταξιαρχίας να έχει κόστος άνω των 27 δις δολαρίων.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.