Αγορά επιπλέον 30 Rafale για την Αίγυπτο

Οι Αιγύπτιοι θα ασκήσουν το δικαίωμα επέκτασης του συμβολαίου που έχουν ήδη με τη Γαλλία και πιο ειδικά με τη Dassault Aviation, κατασκευάστρια εταιρεία των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η αρχική σύμβαση της Αιγύπτου με τη Γαλλία αφορούσε την αγορά συνολικά 24 μαχητικών αεροσκαφών Rafale με τους Αιγυπτίους μάλιστα να καταφέρνουν να εξασφαλίσουν και αριθμό Cruise πυραύλων τύπου Scalp, νέων ατρακτιδίων Damocles, πυραύλους αέρος-αέρος MICA κτλ. Με την προσθήκη των επιπλέον 30 μαχητικών αεροσκαφών του τύπου, η Αίγυπτος γίνεται η χώρα με τα περισσότερα Rafale στην κατοχή της μετά τη Γαλλία.

Τα συνολικά 54 Rafale της Αιγυπτιακής αεροπορίας θα αποτελούν πλέον ένα αξιόλογο αριθμητικά μέρος της Αιγυπτιακής Αεροπορίας με την ενίσχυση της τα τελευταία χρόνια να είναι αρκετά μεγάλη μέσω των πολλαπλών αγορών στης οποίες έχει προβεί η χώρα των Φαραώ μεταξύ των οποίων και ρώσικα μαχητικά Su-35S καθιστώντας τη ως χώρα με σαφή αριθμό και ποιότητα μαχητικών στην περιοχή, τουλάχιστον μέχρι και το 2024.

Το κόστος των επιπλέον 30 μαχητικών αεροσκαφών για την Αιγυπτιακή αεροπορία δε διευκρινίζεται αλλά ένα Rafale κατευθείαν από τη γραμμή παραγωγής κοστίζει, χωρίς όπλα, 100 εκ. ευρώ περίπου. Μία τιμή γύρω στα 3 δις ευρώ είναι η αναμενόμενη για αυτή την αγορά, αν το κόστος είναι μεγαλύτερο, τότε θα υπάρχει πιθανότατα και αγορά επιπλέον όπλων. 

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.