Αγώνας δρόμου για τη Lockheed για την παραγωγή των F-35

Τα δύο τελευταία χρόνια, η κατασκευάστρια εταιρεία των μαχητικών των μαχητικών F-35 Lockheed Martin, επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου για να παραδώσει στους πελάτες-χρήστες του συγκεκριμένου τύπου μαχητικών που παράγει και πρέπει να τους προμηθεύσει.  

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κατασκευάστρια εταιρεία, μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2021,   είχαν παραδοθεί συνολικά 109 μαχητικά F-35 εντός του τρέχοντος έτους για τα  κράτη που έχουν αριθμούς του εν λόγω μαχητικού. Τα χρονοδιαγράμματα όμως είναι πιεστικά καθώς η εταιρεία έχει υπό κανονικές συνθήκες ως στόχο να παράξει εντός του 2021 συνολικά 134-139 μαχητικά του τύπου, έτοιμα προς παράδοση στους χρήστες τους.  

Αυτό σημαίνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία πρέπει να παράξει εντός των δύο μηνών που απομένουν ακόμα 30 μαχητικά του τύπου τα οποία και θα παραδώσει στους διάφορους χρήστες κατά σειρά παραγγελίας που έχει γίνει. Η εταιρεία, θεωρητικά πάντα, μπορεί να πετύχει αυτόν τον αριθμό μαχητικών μέχρι το τέλος του έτους καθώς έχει τον τρόπο, τη γνώση και όλα τα μέσα που απαιτούνται, συν το απαραίτητο ρευστό γι αυτό το σκοπό.  

Ακόμα και έτσι όμως, είναι διακριτό ότι τόσο η πανδημία όσο και οι αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία και η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα, έχουν επιφέρει προβλήματα στη διαδικασία παραγωγής και το αποτέλεσμα είναι η εταιρεία να κάνει αγώνα δρόμου στο τέλος των δύο τελευταίων ετών για να πετύχει τον αριθμό παραγωγής και παράδοσης αεροσκαφών του τύπου που έχει υποσχεθεί στους πελάτες της.  

Θυμίζουμε μάλιστα ότι πέρυσι, που ήταν εντονότερο το πρόβλημα λόγω της πανδημίας, η εταιρεία πέτυχε παρά μία μέρα το στόχο παράδοσης των αεροσκαφών που ήταν προγραμματισμένος με περίπου 122+ αεροσκάφη να παραδίδονται. Φέτος ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από πέρυσι αλλά η εταιρεία θα ζοριστεί. Το 2022 αναμένεται να είναι πιο βατό καθώς από αυτό το έτος θα γίνει η πλήρης αλλαγή της μετακίνησης της παραγωγής απαρτίων από τουρκικές εταιρείες σε αμερικανικές, οπότε και θα επισπευσθούν οι διαδικασίες παραγωγής αφού το έργο των τουρκικών εταιρειών αναλαμβάνουν αμερικανικές εταιρείες και ο στόχος για το 2022 θα είναι μεγαλύτερος.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.