Σύμφωνα με την εφημερίδα, τέτοιου είδους τάγματα άρχισαν να δημιουργούνται σε περιοχές της Ρωσίας από την άνοιξη. Οι ονομασίες τους παραπέμπουν στην εδαφική περιοχή στην οποία ανήκουν και σε αυτά εντάσσονται κατά κανόνα κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής.
Για παράδειγμα, στην Αγία Πετρούπολη διαμορφώθηκαν τμήματα εθελοντών με τις ονομασίες «Κροστάντ» ( Κροστάνδη) , «Νέβα» «Πάβλοφσκ», στην Γιακουτία το τάγμα «Μποοτούρ» ( έλαβε το όνομά του από τον Ελλέι Μποοτούρ, πρόγονο των Γιακουτίων), στην περιοχή Πριμόριε της ρωσικής Άπω Ανατολής έλαβε την ονομασία «Τιγκρ» (Τίγρης) κτλ.
Στρατιωτικά τμήματα, απαρτιζόμενα από ντόπιους κατοίκους που θα πολεμούσαν στην Ουκρανία πολύ πριν από τις εξελίξεις στη χώρα αυτή, άρχισε να διαμορφώνει η Τσετσενία. Τα τμήματα αυτά συμμετείχαν στις εχθροπραξίες από τις πρώτες μέρες της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Για παράδειγμα, τα τμήματα των ειδικών δυνάμεων με την ονομασία «Αχμάτ», πήραν το όνομά τους προς τιμήν του πρώην προέδρου της Τσετσενίας Αχμάτ Καντίροφ.
Στις 26 Ιουνίου ο νυν πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ ανακοίνωσε τη δημιουργία τεσσάρων νέων ταγμάτων που θα σταλούν στην Ουκρανία με τις ονομασίες «Βορράς-Αχμάτ», «Νότος- Αχμάτ», «Δύση – Αχμάτ» και «Ανατολή –Αχμάτ».
Σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας, τα στρατιωτικά τμήματα συγκροτούνται με βάση την εδαφική περιοχή, επειδή έτσι είναι πιο εύκολη η συνεργασία με τους εθελοντές. Οι αξιωματούχοι της κεντρικής εξουσίας ζήτησαν από τις περιφερειακές αρχές να παράσχουν πληροφορίες και οικονομική στήριξη. Στο ερώτημα της εφημερίδας Kommersant, αν υπάρχει ενδεχόμενο να ανακύψουν προβλήματα μετά το τέλος της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης με τέτοιου είδους τμήματα, η πηγή της απάντησε ως εξής: «Εδώ επικρατεί η αρχή του μικρότερου κακού. Βεβαίως και θα πολεμάμε ακόμη για πολύ και προς διάφορες κατευθύνσεις. Τυπικά οι εθελοντές υπογράφουν με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συμβόλαιο για μερικούς μήνες και αποκτούν το στάτους του συμβασιούχου. Οι αμοιβές τους κυμαίνονται από περιοχή σε περιοχή από 130.000 έως 300.000 τον μήνα. (2.100 – 4.800 ευρώ τον μήνα). Οι συμβασιούχοι εθελοντές, σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα, θα έχουν πρόσθετη αμοιβή για επιτυχή διεξαγωγή εχθροπραξιών και για ημερήσια έξοδα 8.000 ρούβλια (περίπου 130 ευρώ).
Την περασμένη εβδομάδα το Ινστιτούτο για την μελέτη του πολέμου (ISW) είχε ανακοινώσει ότι στις ρωσικές περιοχές άρχισαν να καθυστερούν τις καταβολές πληρωμών στους εθελοντές. Κατά την άποψη των εμπειρογνωμόνων του ISW, η αλλαγή στους όρους πληρωμής ενδεχομένως να σχετίζεται με το ότι οι αρχές φοβούνται ότι οι εθελοντές μπορεί να αρνηθούν να πάνε στην Ουκρανία αφότου πάρουν τα χρήματα.
πληροφορίες Kommersant. Sboboda.org/ απε μπε/ scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επικυρώθηκε επισήμως ο διορισμός της Kimberly Guilfoyle στην Ελλάδα
- ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα λαθραίων ειδών ατμίσματος στο τελωνείο Ευζώνων
- Κι όμως διεξάγεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα …νεκροθαφτών στην Ουγγαρία! vid
- Μηνιαίες δηλώσεις ΦΠΑ: Τι αλλάζει από 1η Οκτωβρίου – Ποιούς αφορά;
- Συνελήφθησαν μέλη σπείρας που διέπραττε κλοπές αυτοκίνητων σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττική
- Οι ΗΠΑ κάνουν μπίζνες με όπλα, η Ευρώπη φτωχοποιείται! Τι πούλησε ο Τραμπ στους Πολωνούς
- Πόλεμος στη Γάζα: Το νέο βέτο των ΗΠΑ προκαλεί οργή στο Σ.Α. του ΟΗΕ
- Η αμήχανη στιγμή του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στην επίδειξη των “έξυπνων” γυαλιών έγινε viral! vid
- Σαν σήμερα 19 Σεπτεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Η εκθαμβωτική φωτογράφιση της Κέιτ και η πριβέ συνάντηση με την Μελάνια! vid
Κύρια Θέματα

















