• Αρχική
  • Άρθρα
  • 25ο μέχρι 32ο!!! Το ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΡΠΑΓΗΣ – Αυτό θέλουν ΤΩΡΑ στο Αιγαίο, πόσοι ΕΛΛΗΝΕΣ γνωρίζουν; (vid)

25ο μέχρι 32ο!!! Το ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΡΠΑΓΗΣ – Αυτό θέλουν ΤΩΡΑ στο Αιγαίο, πόσοι ΕΛΛΗΝΕΣ γνωρίζουν; (vid)

f-16,b52
Η γνώση πρέπει να εξαπλωθεί, αλλιώς ΚΑΠΟΙΟΙ θα τους υποδεχθούν με λουλούδια, όταν πια θα είναι πολύ αργά…

Οι Τούρκοι πιλότοι, επιχείρησαν, όπως είδαμε το Σαββατοκύριακο, να πετάξουν δυτικά του 25ου Μεσημβρινού, καλυπτόμενοι πίσω από νατοϊκή πτήση του Β-52, αλλά και από την πάγια απαράδεκτη πολιτική του ΝΑΤΟ, αυτή των ίσων αποστάσεων που γέρνουν προς Τουρκία.

Το στόχαστρο της Άγκυρας είναι διαχρονικά ο 25ος Μεσημβρινός!!!

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν πολλάκις αναφέρει ότι μέχρι εκεί φτάνει το τουρκικό όριο αμφισβητώντας ευθέως το FIR Αθηνών. Άλλωστε στην Πολεμική μας Αεροπορία έχουν αντιληφθεί πως το Τουρκικό Επιτελείο ενοχλείται από τις εκπαιδευτικές πτήσεις των Ικάρων στο ανατολικό τμήμα του FIR Αθηνών, πάνω από τα ακριτικά νησιά.

Δείτε τον ΧΑΡΤΗ:

ΑΜΕΣΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: Το γκριζάρισμα της ελληνικής κυριαρχίας από τον 25ο έως τον 32ο Μεσημβρινό. Ό,τι βρίσκεται εντός των δύο αυτών κάθετων ορίων, αμφισβητείται έμπρακτα, συνεχώς, με διάρκεια και μεθοδικότητα, έτσι ώστε να μετατραπεί, μακροπρόθεσμα, σε τουρκική κρατική επικράτεια, δια των προκλήσεων, δια της φοβέρας, του διαλόγου υπό την απειλή των όπλων (όπως θέλει τώρα η Άγκυρα) ή δια της χρήσης όπλων.

Αμφισβητείται, με άλλα λόγια, οτιδήποτε Ελληνικό υπάρχει ανατολικά του. Είτε πρόκειται για FIR Aθηνών, είτε για το δικαίωμα έρευνας και διάσωσης, είτε για τα δικαιώματα των νησιών σε εναέριο χώρο και χωρικά ύδατα είτε ακόμα και τα ίδια τα Ελληνικά νησιά.

Πόσοι Έλληνες το γνωρίζουν αυτό; Μην κρίνετε από τον εαυτό σας! Υπάρχουν άλλοι που δεν έχουν ιδέα!

ΕΞΑΛΛΟΥ το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» θέλει την Τουρκία μεγάλη ναυτική δύναμη. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει:

  • (ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ!!!) να «καταπιεί» την ελληνική επικράτεια σε μεγάλο βαθμό
  • να περικυκλώσει την Κύπρο μέχρι να την αφομοιώσει πλήρως
  • να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την ακτή της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής (και πιο βαθιά)
  • να αποκτήσει στρατιωτικές βάσεις σε μια σειρά αφρικανικές χώρες (έχει ήδη στην Σομαλία, φτιάχνει και στην Λιβύη)
  • να αξιοποιήσει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς στα εδάφη που την ενδιαφέρουν,
  • να συνεχίσει την διείσδυση στα Βαλκάνια
  • να εκβιάζει τους Ευρωπαίους με το μεταναστευτικό.

Έτσι λοιπόν οι Τούρκοι, στο πλαίσιο της Γαλάζιας Πατρίδας, προκάλεσαν το Σαββατοκύριακο στον 25ο μεσημβρινό, εκμεταλλευόμενοι μία Συμμαχική αποστολή (άραγε… αιφνιδιάστηκαν οι… Σύμμαχοι;), «ζητώντας» όχι απλά δικαιώματα στο Αιγαίο αλλά ουσιαστικά την διχοτόμηση του.

«Τα Τουρκικά μαχητικά συνόδευσαν βαθιά στο Αιγαίο το B-52» αναφέρει καταλήγοντας η επίσημη ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου άμυνας με την Άγκυρα να δείχνει για μια ακόμα φορά τις προθέσεις της για το Αρχιπέλαγος.

Αυτό οι Τούρκοι το πράττουν καθημερινά. Δεν καθησυχάζουν. Με αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και ναυτικής συνεργασίας CN-235 και με πρόσχημα Συμμαχικές αποστολές επιτήρησης παραβιάζουν, συστηματικά το FIR Αθηνών  συχνά και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο από το Βορειοανατολικό Αιγαίο έως και το Καστελόριζο.

Στο τελευταίο περιστατικό, με το βομβαρδιστικό του NATO να συνοδεύεται με το «έτσι θέλω» και παρά τα συμφωνηθέντα, αρκετά μίλια πάνω από το Αιγαίο από τα Τουρκικά μαχητικά, η Συμμαχία έως τώρα δεν έχει λάβει θέση. Αποδέχονται σιωπηρά τις αυθαιρεσίες της Άγκυρας. Ειδικά όσο στο τιμόνι του ΝΑΤΟ θα βρίσκεται αυτός ο Στόλτενμπερκ.

Η «σιωπηρή αποδοχή» των τουρκικών επιδιώξεων αδικεί και ενοχλεί την Αθήνα, η οποία απειλείται και αδικείται. Έπρεπε να απογειωθούν τα μαχητικά επιφυλακής από την 135 Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο για να συνδράμουν την Ελληνική τετράδα «γερακιών» και να διώξουν τους Τούρκους ‘’εισβολείς’’ από το Αιγαίο.

Το Ελληνικό Επιτελείο προειδοποίησε ότι το περιστατικό θα λάβει άσχημη τροπή εάν τα «κρυμμένα» πίσω από το στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52 Τουρκικά μαχητικά δεν αποχωρήσουν με τα «γεράκια» της 337 Μοίρας «Φαντάσματα» να προσεγγίζουν τα αεροσκάφη της Άγκυρας. Τελικά τα μαχητικά μας αναγνώρισαν, αναχαίτισαν και εξεδίωξαν από το FIR ΑΘΗΝΩΝ τα Τουρκικά αεροσκάφη.

Είχε προηγηθεί η σοβαρότατη πρόκληση δυτικά της Χάλκης κατά την επιχείρηση έρευνας-διάσωσης παράνομων μεταναστών όταν Τουρκικές ακταιωροί όχι απλά παρεμπόδισαν τα Ελληνικά πλωτά μέσα αλλά και έστρεψαν με επικίνδυνο τρόπο τους προβολείς στο Ελληνικό Super Puma «τυφλώνοντας» τους χειριστές, με κίνδυνο να έχουμε νέα Ίμια.

Και όλα αυτά μέσα στο FIR Αθηνών σε περιοχή με πλήρη Ελληνική δικαιοδοσία στην έρευνα και διάσωση.

Την ίδια ώρα οι παραβιάσεις των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων κυρίως στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

ΤΩΡΑ που τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Αιγαίο, οι Τούρκοι θέλουν να δείξουν, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, πως ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ το μισό Αιγαίο. Ωστόσο, τόσο οι διπλωματικές ενέργειες της Αθήνας όσο και η εμφατική παρουσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι φανερό ότι τους έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ, ο οποίος τους βγαίνει σε FAKE NEWS, γκαρίσματα και ρητορική… casus belli, την ώρα που υπάρχουν λογικοί Τούρκοι πους τους λένε πως κινδυνεύει ακόμα και η Άγκυρα.