2023: Τι θα συμβεί αν ξεκινήσει ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

«Βόμβες» για Ρωσία και ΝΑΤΟ από το Atlantico

Η Δύση θα χάσει σε περίπτωση πολέμου με την Ρωσία και τους συμμάχους της, δήλωσε ο καθηγητής Λεονάρντο Ντίνι σε συνέντευξή του στο Atlantico .

Σύμφωνα με τον Ντίνι, ο οποίος είναι ειδικός στην Ανατολική Ευρώπη, το ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη μπορεί να χάσουν τον πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία με τον πιο παράδοξο τρόπο.

«Στην καλύτερη περίπτωση, θα πετύχουν μια Πύρρειο νίκη. Με άλλα λόγια, θα υποστούν τεράστιες απώλειες – θα ζημιωθεί η εξουσία τους καταρχήν», τόνισε.

Η Κίνα, η Ρωσία, η Βόρεια Κορέα, το Ιράν, η Ινδία και η Τουρκία θα κερδίσουν εάν ενωθούν, πιστεύει ο Λεονάρντο Ντίνι.

Ένας πραγματικός πολυπολικός κόσμος θα μπορούσε να αναδυθεί εάν το δυτικό μπλοκ χάσει τον αγώνα, πιστεύει ο καθηγητής. Οι χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας έχουν στείλει το μεγαλύτερο μέρος των όπλων τους στην Ουκρανία. Πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες ζήτησαν αύξηση της στρατιωτικής χρηματοδότησης για την Ουκρανία. Επομένως, σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης με την Ρωσία, η Δύση θα πρέπει να αποκαταστήσει επειγόντως το οπλοστάσιο. Αυτό θα πάρει πολύ χρόνο και χρήμα, πρόσθεσε ο ειδικός.

Νωρίτερα, ο πρώην συνταγματάρχης του βρετανικού στρατού Hamish de Bretton-Gordon παραδέχτηκε ότι ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2023. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΝΑΤΟ μπορεί να ενταχθεί στην ουκρανική σύγκρουση ως ένα από τα μέρη το 2023.

freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί