Στεγνά ματάκια, λαμπερά χαμόγελα!

Στις περισσότερες βαπτίσεις το επίμονο και σπαραχτικό κλάμα του μικρού νεοφώτιστου πρωταγωνιστεί

διαταράσσοντας συνήθως την κατανυκτική ατμόσφαιρα που αρμόζει στο θείο μυστήριο της βάπτισης.
 

Το φαινόμενο είναι τόσο διαδεδομένο, ώστε αν κατά την βάπτιση το μικρό δεν κλάψει, να θεωρούμε ότι κάτι μάλλον, δεν πήγε καλά. Η αλήθεια είναι όμως, ότι αν όλα ήταν όπως πρέπει, ο μικρός σας θησαυρός δεν θα είχε κανένα λόγo να διαμαρτύρεται, κλαίγοντας γοερά.

Ποια είναι λοιπόν η αιτία της «γκρίνιας» ; Τι αναστατώνει το μικρό σας και το αναγκάζει να κλαίει ;

H αιτία δυστυχώς δεν είναι μία αλλά πολλές. Κάποτε μάλιστα μπορεί να προστεθεί σε αυτές και μία αναπάντεχη αδιαθεσία, όπως μία ίωση του παιδιού.

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε λοιπόν, για να αποφύγουμε όλα όσα πιθανόν θα ταλαιπωρούσαν το μικρό σας και θα άγχωναν εσάς, τους γονείς!

Παρακάτω, σας προτείνουμε μια σειρά από έξυπνα τρικ, για να έχουμε στεγνά ματάκια και λαμπερά χαμόγελα.

Φροντίστε καταρχάς την ημέρα της βάπτισης, αν το μωρό σας περνάει κάποια ίωση, να έχετε καθαρίσει καλά τη μυτούλα του ώστε να νιώθει καλά και να έχει ελεύθερη αναπνοή!
Επίσης, θερμομετρήστε τακτικά και αν διαπιστώστε πυρετό, δώστε αντιπυρετικό. Αν αμελήσετε τα παραπάνω, η δυσφορία του θα είναι μεγάλη και η ανησυχία του έκδηλη.
Ταΐστε το μικρό σας ελαφρά πριν την βάπτιση, ώστε να μην νιώθει το δυσάρεστο συναίσθημα της πείνας που θα το κάνει να κλαίει. Όμως προσοχή! Καλό είναι να υπάρχει αρκετή απόσταση ανάμεσα στην ώρα του φαγητού και του μυστηρίου γιατί κάτι οι αγκαλιές, κάτι η ένταση και η αναστάτωση που το μικρό σίγουρα διαισθάνεται, κάτι οι μυρωδιές από το κερί, το λιβάνι και το συνωστισμό στην εκκλησία, μπορεί να του προκαλέσουν αναγωγές και εμμετό.
Κάθε μωράκι έχει ένα αγαπημένο αντικείμενο που μαζί του νιώθει ασφάλεια. Αυτό μπορεί να είναι μια κουβερτούλα, ένα κουκλάκι ή ακόμα μια πετσετούλα. Επειδή το μικρό σας είναι φυσικό να νιώθει ανασφάλεια και φόβο, σ’ ένα περίεργο, άγνωστο χώρο γεμάτο κόσμο, στην αγκαλιά του νονού ή της νονάς που ίσως δεν γνωρίζει καλά, ιδίως μάλιστα όταν είναι αδιάθετο, φροντίστε να έχει το αγαπημένο του αντικείμενο μαζί.
Ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της ημέρας είναι το μωρό σας και σίγουρα όλοι θα θέλουν να το φιλήσουν, να το αγκαλιάσουν, να το χαϊδέψουν. Εσείς όμως μην το επιτρέψετε. Το μικρό θα είναι ήδη κουρασμένο και θα εκνευριστεί με όλους αυτούς τους αγνώστους που νιώθει να το ενοχλούν. Κρατήστε το ήρεμο στην ασφάλεια της αγκαλιάς σας σε απόσταση από θορύβους και επιφωνήματα που το φοβίζουν και ενοχλούν.

Μην ξεχνάτε, ήρεμο παιδί…..ήρεμη Βάπτιση!

Λίλια Παντελή
Παιδίατρος

(weddingplanners)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί