Πρόεδρος Αρτοποιών Ελλάδος: Έρχονται αυξήσεις στις τιμές του ψωμιού (video)

Αυξάνονται οι τιμές στα άλευρα και πρώτες ύλες.

Ντόμινο εξελίξεων στην παγκόσμια οικονομία προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι διεθνείς τιμές σε σιτάρι και καλαμπόκι καταγράφουν αύξηση, με τον φόβο των ανατιμήσεων πλέον σε βασικά είδη διατροφής, όπως το ψωμί, να είναι ορατός. Ο Μιχάλης Μούσιος, πρόεδρος ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος μίλησε στο OPEN για την ακρίβεια και στις αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού.

«Η τιμή των αλεύρων το τελευταίο εξάμηνο έχει διπλασιαστεί. 95% πληρώνουμε παραπάνω τα άλευρα απ’ ότι τα πληρώναμε το προηγούμενο εξάμηνο. Και ερχόμαστε εχθές, ήδη, επικρατεί μια δύσκολη κατάσταση, δεν ξέρουν οι ελληνικές αλευρομηχανίες αν τα συμβόλαια που έχουν με Ουκρανία και Ρωσία θα εκτελεστούν. Φτάνουμε στο σημείο να ανησυχούμε αν θα έχουμε επάρκεια σιτηρών για το επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Μούσιος.

«Πέρα από αυτό οι διεθνείς τιμές των σιτηρών έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο θα έχουμε και άλλη σημαντική αύξηση στα άλευρα, που θα είναι αδύνατο να απορροφήσουμε», ανέφερε, εξηγώντας ότι την ίδια ώρα υπάρχει αύξηση και στους λογαριασμούς ρεύματος και στα τιμολόγια των αλεύρων αλλά και των πρώτων υλών.

«Σίγουρα θα έχουμε αυξήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

(lifo. gr / photo: pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί