Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ζητήσει κάποιος να γίνει πνευματικός γονέας;

Η κολλητή μου ή ο κολλητος θα γίνουν γονείς...

Θα ήθελα πολύ να τους βαπτίσω το παιδί. Πότε άραγε θα είναι η κατάλληλη στιγμή να τους το πω; Είναι ένα δίλημμα που όσοι θα ήθελαν να γίνουν νονοί ενός παιδιού φυσικά και έχουν βρεθεί.

Το πρώτο που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι αν έχετε γίνει νονοί κάποιου άλλου παιδιού. Αν ισχύει κάτι τέτοιο σίγουρα δεν μπορείτε να πείτε τίποτα για κουμπαριά πριν βεβαιωθείτε για το φύλο του παιδιού. Και αυτό γιατί η εκκλησία μας δεν επιτρέπει σε κάποιον να βαπτίσει παιδιά διαφορετικού φύλου. Αυτό συμβαίνει για τον προφανή και σε όλου μας γνωστό λογο. Ότι δηλαδή τα 2 αυτά παιδιά (τα βαπτιστήρια) θα είναι πνευματικά αδέλφια και σε περίπτωση που είναι αγόρι-κορίτσι υπάρχει (ελάχιστη αλλά υπάρχει) η περίπτωση να ερωτευτούν και φυσικά είναι μια σχέση “απαγορευμένη” σύμφωνα με την θρησκεία μας. Τώρα βέβαια αν το πρώτο παιδί το βαπτίσατε όταν ήσασταν 5 ετών και το άλλο στα 35 ε, εντάξει είναι κομματάκι δύσκολο να συμβεί το παραπάνω. Ποτέ κανείς δεν ξέρει φυσικά αλλά σίγουρα οι πιθανότητες είναι όσες και να κερδίσω εγώ το τζόκερ. 

Αν το παραπάνω δεν ισχύει, τίποτα δεν σας εμποδίζει να εκφράσετε την επιθυμία σας, ακόμα και εάν το παιδί βρίσκεται ακόμα μέσα στην κοιλιά.

Έπειτα παίζει μεγάλο ρόλο ο μήνας γέννησης του παιδιού. Αν το παιδί γεννηθεί καλοκαίρι ίσως σας δίνετε ένα μικρό περιθώριο 4-5 μηνών. Αν όμως γεννηθεί χειμώνα σίγουρα θα πρέπει να το έχετε ξεστομίσει μέχρι να φτάσει 3 μηνών το πολυ. Αυτο ισχύει για τον εξής λόγο. Αν το παιδί γεννηθεί καλοκαίρι το πιθανότερο είναι να γίνει η βάπτιση το επόμενο καλοκαίρι. Αν όμως έχει γεννηθεί χειμώνα , το καλοκαίρι που ακολουθεί είναι πολύ πιο κοντά . Αυτά τα λέμε δεδομένου ότι οι γονείς επιλέγουν να βαπτίσουν το παιδί τους ηλικιακά ανάμεσα στους 6-12 μήνες και συνήθως καλοκαίρι. Χωρίς να αποκλείονται και οι γονείς που μπορεί να επιλέξουν χειμωνιάτικη βάπτιση.

Το καλύτερο είναι να το ξεστομίσετε μόλις το σκεφτείτε. Οι αυθόρμητες αποφάσεις , στην πλειοψηφία τους είναι και αυτές που εκφράζουν τα αληθινά μας αισθήματα.

(vaptizo)

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί