Μυστηριώδεις δονήσεις σε νησί της Σουηδία – Αναφορές ότι συνδέονται με μαχητικά αεροσκάφη που σπάνε το φράγμα του ήχου

Ο σεισμολόγος Björn Lund, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, μίλησε για "ήχους και δονήσεις χαμηλής συχνότητας" από ντόπιους, σε σημείο που τρέμουν τα παράθυρα. 

Οι ίδιες μυστηριώδεις δονήσεις και ήχοι χαμηλής συχνότητας που παρατηρήθηκαν στο νησί Bornholm της Δανίας και προκάλεσαν σύγχυση στους ντόπιους και τους ερευνητές, καταγράφηκαν επίσης στην κομητεία Blekinge και στο νησί Oland της Βαλτικής στη νότια Σουηδία.

Ο σεισμολόγος Björn Lund, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, μίλησε για “ήχους και δονήσεις χαμηλής συχνότητας” από ντόπιους, σε σημείο που τρέμουν τα παράθυρα. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το φαινόμενο λέγεται ότι διήρκεσε από δέκα έως 13 δευτερόλεπτα.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Δανίας και της Γροιλανδίας (GEUS) απέδωσε τις δονήσεις σε κύματα πίεσης από «άγνωστη πηγή » στην ατμόσφαιρα, προσθέτοντας περισσότερο σασπένς στην ιστορία.

Ωστόσο, ο Λουντ επεσήμανε ότι το ίδιο φαινόμενο έχει μετρηθεί πολλές φορές το χρόνο στη Σουηδία, συμπεριλαμβανομένου του αρχιπελάγους της Στοκχόλμης, και οι δονήσεις διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκαν από μαχητικά αεροσκάφη που έσπασαν το ηχητικό φράγμα.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί