Μπορέλ: “Η βεβήλωση του Κορανίου είναι προσβλητική, ασεβής, ξεκάθαρη πρόκληση”

«Η βεβήλωση του Κορανίου ή οποιουδήποτε άλλου βιβλίου θεωρείται ιερό είναι προσβλητική, ασεβής και ξεκάθαρη πρόκληση. Οι εκφράσεις ρατσισμού, ξενοφοβίας και της συνεπακόλουθης μισαλλοδοξίας δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ μετά το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία και την Δανία.

Επισημαίνει ότι «μετά τις πρόσφατες ενέργειες ατόμων στην Ευρώπη που προσέβαλαν το θρησκευτικό αίσθημα πολλών μουσουλμάνων, η ΕΕ επαναλαμβάνει τη σθεναρή και αποφασιστική απόρριψη κάθε μορφής υποκίνησης θρησκευτικού μίσους και μισαλλοδοξίας. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι θεμελιώδης αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό περιλαμβάνει τον σεβασμό για άλλες θρησκευτικές κοινότητες».

«Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της θρησκείας ή των πεποιθήσεων και την ελευθερία της έκφρασης, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, αλλά δεν είναι ό,τι είναι νόμιμο και ηθικό. Τώρα είναι ώρα να σταθούμε ο ένας πλάι στον άλλο, να ταχθούμε υπέρ της αμοιβαίας κατανόησης και του σεβασμού. Αυτές οι πράξεις που διαπράττονται από μεμονωμένους προβοκάτορες ωφελούν μόνο όσους θέλουν να διχάσουν εμάς και τις κοινωνίες μας» καταλήγει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί