«Ένας Θεός ξέρει τι θα κάνει. Δεν είμαι σίγουρος πού βρίσκεται και τις επαφές έχει. Αν ήμουν ο Πριγκόζιν, θα πρόσεχα τι τρώω. Θα παρακολουθούσα το μενού».
Επίσης ο Αμειρικανός Πρόεδρος είπε ότι η ουκρανική αντεπίθεση θα αναγκάσει τη Μόσχα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Ο Πούτιν έχει ήδη χάσει τον πόλεμο. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία», πρόσθεσε.
Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι δεν πιστεύει πως ο πόλεμος θα κρατήσει πολλά χρόνια. «Ελπίζω, αυτή είναι η προσδοκία μου, ότι η Ουκρανία θα κάνει σημαντική πρόοδο στην επίθεσή της και αυτό, κάποια στιγμή, θα οδηγήσει σε μια διευθέτηση μέσω διαπραγμάτευσης», είπε. Υποβάθμισε παράλληλα την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει η Μόσχα πυρηνικά όπλα, παρά τις πρόσφατες, νέες απειλές της Ρωσίας με αφορμή την απόφαση δυτικών χωρών να παραδώσουν αμερικανικά μαχητικά F-16 στην Ουκρανία. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει πραγματική προοπτική (…) να χρησιμοποιήσει ο Πούτιν πυρηνικά όπλα. Όχι μόνο η Δύση, αλλά επίσης η Κίνα και όλος ο κόσμος το έχει πει: μην πάτε προς τα εκεί», είπε.
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / αμπε-EPA-EPA photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο
- Μητσοτάκης για συμφωνία με Chevron: «Μεγάλη επιτυχία της πατρίδας μας»
- Η υπέρκομψη Μελάνια παρέδωσε μαθήματα στυλ και στο Ηνωμένο Βασίλειο – Δείτε βίντεο
- Μητσοτάκης: Αυτό είπε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
- Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής καταρτιζόμενων στις Δημόσιες ΣΑΕΚ
- Γροιλανδία: Η Δανία δεν προσκάλεσε τις ΗΠΑ στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή
- Lahaina Noon: Ένα μοναδικό φαινόμενο στη Χαβάη που “σβήνει” τις σκιές δύο φορές τον χρόνο, vid
- Ραγδαίες εξελίξεις για την ΑΟΖ: Τι αποφάσισαν Ελλάδα και Λιβύη
- Εκτίμηση «βόμβα»: Ο ΟΗΕ θα μπορούσε να εξουσιοδοτήσει «στρατιωτική δράση» για την Γάζα;
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως 22 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων