Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Διπρόσωπος» ο καιρός την Πρωτομαγιά

Η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Οι θερμοκρασίες το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Με ήπιο καιρό, αλλά και πρόσκαιρες καταιγίδες θα κυλήσει η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Το πρωί της Πέμπτης θα υπάρχουν κάποιες τοπικές ομίχλες προς τα νότια θαλάσσια τμήματα και από το μεσημέρι προς το απόγευμα θα έχουμε βροχές και τοπικά καταιγίδες κυρίως προς τα βόρειας της χώρας.

Παράλληλα οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά ανεβασμένες και σήμερα με τον υδράργυρο να δείχνει ακόμα και τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τους ανέμους στον Σαρωνικό να κυμαίνονται στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμα και τους 28 βαθμούς κυρίως στα δυτικά του νομού.

Και στη Θεσσαλονίκη θα είναι καλές οι καιρικές συνθήκες μέχρι το μεσημέρι, αργότερα ωστόσο θα έχουμε κάποιες μπόρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα φτάσει τους 27 βαθμούς.

Στα βόρεια θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της ημέρες κάποιες μπόρες.

Για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ο καιρός θα είναι «διπρόσωπος», καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση του Μαρουσάκη θα παρουσιάσει αστάθεια.

Συγκεκριμένα, για την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 1 Μαΐου θα υπάρξει καιρική αστάθεια κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Ο καιρός θα είναι καλός το πρωί, ωστόσο όσο προχωράμε προς το μεσημέρι θα επικρατήσουν μπόρες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, αλλά και στα ορεινά, δηλαδή προς Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη.

Κεντρική και βόρεια χώρα καιρική αστάθεια την Παρασκευή, όπως και το Σάββατο και την Κυριακή καλός ο καιρός από το πρωί ωστόσο όσο πάμε προς το μεσημέρι θα έχουμε μπόρες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου αλλά και στο ορεινά, προς Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και θα κυμαίνεται στους 23 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Κρήτη ο υδράργυρος να φτάσει ακόμα και τους 27.

(ieidiseis. gr / photo: pexels)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί