Κανένα θέμα δεν υπάρχει με τη λειτουργία των σχολείων, με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, να ξεκαθαρίζει στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ ότι «θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα».
«Τα παιδιά θα βρεθούν και πάλι στις τάξεις, οι εκπαιδευτικοί μας επίσης. Ανταποκρινόμενοι και στην αγωνία των γονιών για την εποχική γρίπη, εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες εγκύκλιος, η οποία προβλέπει δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 ημέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη. Η περίοδος εφαρμογής είναι από τον περασμένο Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο. Να μην ανησυχούν οι οικογένειες, αν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα», πρόσθεσε η Νίκη Κεραμέως.
Στην ερώτηση αν τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκα, η υπουργός Παιδείας απάντησε: «Εάν κάποιο παιδί θέλει να φοράει μάσκα, είναι δικαίωμά του. Δεν υπάρχει όμως καμία συζήτηση για μάσκα ούτε με το υπουργείο Υγείας ούτε με την επιτροπή των ειδικών».
«Για 12 χρόνια δεν είχε γίνει κανένας διορισμός, από το 2008 έως το 2020. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση συνολικά είχαμε πει θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό γιατί πολύ ωραίες όλες οι μεταρρυθμίσεις αλλά αν επενδύσεις πρώτα από όλα στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, τότε όλα τα άλλα είναι μάταια. Γι’ αυτό διορίσαμε 25 χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς και 6 χιλιάδες στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Στόχος μας είναι να φύγουμε σιγά – σιγά από την στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή. Αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίζει να επενδύει στους μόνιμους εκπαιδευτικούς, θα συνεχίζει να εξορθολογίζει το πλαίσιο του ανθρώπινου δυναμικού», πρόσθεσε η κ. Κεραμέως.
(από newsbeast. gr / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Μέγκαν Μαρκλ ετοιμάζεται να επιστρέψει στην υποκριτική
- Φορονομοσχέδιο: Ονομαστική ψηφοφορία θέλει η ΝΔ
- Νότια Κορέα: 5 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό, vid
- Νέες σφραγίσεις καταστημάτων για αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου στον δήμο Αθηναίων
- ΗΠΑ: Περίεργη έκρηξη σε εργοστάσιο προκάλεσε διαρροή αμμωνίας και εκκενώσεις, vid
- Ακόμα τρία ουκρανικά drones αναχαίτισαν οι Ρώσοι
- Μαγική φωνή! Η κορώνα της Κλαυδίας στη συναυλία με τον Αργυρό που ενθουσίασε, vid
- Μαρινάκης: Όταν είχε φωνή ο Τσίπρας έλεγε ψέματα και εξαπατούσε τον κόσμο
- Πώς να αλλάξετε το λάστιχο του αυτοκινήτου σε 1 λεπτό – Το βίντεο με τις 8 εκατομ. προβολές
- Ποιές χώρες θα υποδεχθεί για πρώτη φορά στην Ουάσινγκτον ο Τραμπ









