Κένυα: Κάθειρξη 20 ετών σε πρώην διπλωμάτη που στραγγάλισε την πρέσβειρα της χώρας του για να αναλάβει τα καθήκοντά της

Δικαστήριο της Κένυας καταδίκασε σήμερα σε κάθειρξη 20 ετών έναν πρώην διπλωμάτη από τη Βενεζουέλα ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της πρέσβειρας της χώρας αυτής μέσα στο σπίτι της, σε μια συνοικία του Ναϊρόμπι.

Ο Ντουάιτ Σαγκαράι, που ήταν ο πρώτος γραμματέας της πρεσβείας, κρίθηκε ένοχος τον περασμένο Ιανουάριο, μαζί με τους τρεις Κενυάτες συνεργούς του, για τον φόνο της Όλγκα Φονσέκα. Η δικαστής Ρόζλιν Κορίρ τους καταδίκασε όλους σε κάθειρξη 20 ετών.

Το δικαστήριο έκρινε επίσης τον Ιανουάριο ότι ο Σαγκαράι ήταν δυνατόν να δικαστεί για τον φόνο επειδή στερήθηκε τη διπλωματική ασυλία του μετά το έγκλημα.

Η Φονσέκα στραγγαλίστηκε μέσα στην κρεβατοκάμαρά της δύο εβδομάδες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της στο Ναϊρόμπι. Είχε προηγηθεί η εσπευσμένη αναχώρηση του προηγούμενου πρεσβευτή, ο οποίος κατηγορήθηκε από την οικιακή βοηθό του για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Σαγκαράι, που είχε αναλάβει προσωρινά επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Βενεζουέλας πριν από την άφιξη της Φονσέκα, οργίστηκε με την παρουσία της επειδή ήθελε να συνεχίσει να ασκεί εκείνος καθήκοντα πρεσβευτή.

Ένας πέμπτος κατηγορούμενος στην υπόθεση απαλλάχθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων που να τον συνδέουν με τους άλλους υπόπτους, εξήγησε η δικαστής Κορίρ. Ένας έκτος παραμένει ακόμη ασύλληπτος και σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί