Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Το ένα και μοναδικό κριτήριο για τους δικαιούχους και το ύψος του voucher

Η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022 θα τρέξει μέσω απόσυρσης. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποσύρουν την παλιά και ενεργοβόρα συσκευή τους παίρνοντας ως αντάλλαγμα έκπτωση που μπορεί να φτάσει και το 40% για την αγορά νέου τύπου συσκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πρόγραμμα θα τρέξει μετά το Πάσχα και δικαιούχοι θα είναι όλοι οι πολίτες. Όπως είπε προ ημερών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δικαιούχοι θα είναι όλοι αλλά θα υπάρχουν κάποια κριτήρια προτεραιοποίησης των δικαιούχων.

Όπως τονίσαμε και παραπάνω, βασικό κριτήριο για όλους θα είναι η απόσυρση της παλιάς ενεργοβόρας συσκευής. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ψυγεία – καταψύκτες και κλιματιστικά ενώ στο τραπέζι είναι να συμπεριληφθούν και οι φούρνοι οι οποίοι αποδεδειγμένα αποτελούν τις πιο ενεργοβόρες συσκευές.

Ωστόσο, στην κορυφή το υπουργείο βάζει τα κλιματιστικά καθώς, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, και τις μέρες καύσωνα, το δίκτυο υπερφορτώνει επικίνδυνα με τον κίνδυνο ενός black out να είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιδότηση θα καλύπτει το 30-40% του κόστους για την αντικατάσταση των συσκευών. Αυτό σημαίνει πως για την αγορά ενός ψυγείου αξίας 600 ευρώ, θα δίνεται voucher αξίας 180 – 240 ευρώ.

Εξάλλου, εξετάζεται να υπάρχει προτεραιότητα στις πιο παλαιές και ενεργοβόρες συσκευές, έναντι νεότερων (πχ. 10-15ετίας), ωστόσο δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί