Εμείς, αυτό και… το Μυστήριο!

Δεν υπάρχει «καλύτερη» βάφτιση για το μικρό μας από αυτή που εμείς και ο σύντροφός μας έχουμε σκεφτεί

Με λίγη οργάνωση, σίγουρα θα καταφέρουμε να κάνουμε πράξη όλες μας τις σκέψεις…

Η σωστή οργάνωση είναι το Α και το Ω πρώτον για να μην ξεχάσουμε τίποτα, δεύτερον για να μην αγχωθούμε και τρίτον για να απολαύσουμε την κάθε στιγμή δίχως απρόοπτα και δυσάρεστες εκπλήξεις. Εκτός από την επιλογή του νονού, λοιπόν, υπάρχουν κάποια ακόμα πράγματα τα οποία θα πρέπει να σκεφτούμε. Ποιά είναι αυτά; Έχουμε και λέμε…

Πού και πότε θα γίνει η βάφτιση:
Πρόκειται για το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να σκεφτούμε και το οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε μαζί με τον σύντροφό μας. Τα βαφτίσια θα θέλαμε να γίνουν σε κάποια εκκλησία της ενορίας μας ή σε ένα γραφικό εκκλησάκι έξω από την πόλη; Σε αυτό, φυσικά, ρόλο θα παίξει και η εποχή που θα βαφτίσουμε το μικρό μας. Βλέπετε, δεν είναι και τόσο εύκολο να ξενιτευόμαστε μέσα στο καταχείμωνο… Η πλειοψηφία των γονιών επιλέγουν ανοιξιάτικους ή καλοκαιρινούς μήνες για τα βαφτίσια του μωρού τους. Όχι άδικα… Οι ζεστές ηλιαχτίδες επιτρέπουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων – αρκεί, φυσικά, να μην καίνε και τόσο… Αφού καταλήξουμε στο πότε και στο πού, επικοινωνούμε με την εκκλησία ούτως ώστε να δούμε πότε υπάρχει ελεύθερη ημερομηνία και κάνουμε έγκαιρα την κράτηση.
Tip: Κάποιοι ναοί δέχονται κρατήσεις ακόμα και τέσσερις με έξι μήνες πριν την ημερομηνία της βάφτισης! Όσο πιο γρήγορα κινηθούμε, λοιπόν, τόσο το καλύτερο.

Πόσοι φίλοι μας θα έρθουν;
Αυτό, ήταν ένα δίλλημα που ανέκαθεν προβλημάτιζε τους γονείς – πόσω μάλλον τώρα που λόγω της οικονομικής κρίσης τα περιθώρια στενεύουν ακόμα περισσότερο. Όπως και να έχουν τα πράγματα, τόσο οι γονείς, όσο και οι παππούδες θα θέλουν κοντά τους όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα… Σίγουρα, ανάμεσα σε αυτά θα υπάρχουν και κάποιοι λιγότερο στενοί φίλοι και συγγενείς, ωστόσο, σε καμία περίπτωση ο αριθμός των ατόμων δεν θα πρέπει να μας προκαλεί άγχος. Έτσι, λοιπόν, βάζουμε κάτω τα πρόσωπα, ζητάμε και από τους γονείς μας να κάνουν το ίδιο και καταλήγουμε στον τελικό αριθμό σύμφωνα πάντα με τον οικονομικό προϋπολογισμό μας.
Tip: Ξεκινάμε να κάνουμε τη λίστα όσο το δυνατό πιο νωρίς, ούτως ώστε να υπάρχει χρόνος να συζητήσουμε τυχόν αλλαγές με τους γονείς μας, αποφεύγοντας έτσι μικρο-παρεξηγήσεις της τελευταίας στιγμής…

Παρτάκι: Ναι ή όχι;
Τί θα θέλαμε να κάνουμε μετά τη βάφτιση; Οι εναλλακτικές είναι πολλές: Φαγητό έξω ή στο σπίτι με τους γονείς, παρτάκι στο σπίτι ή σε κάποιο χώρο ή φαγητό επίσης στο σπίτι με catering ή σε χώρο. Όπως και να έχουν τα πράγματα, ό,τι κι αν επιλέξουμε (εκτός από το φαγητό με τους γονείς) θα πρέπει να καταλήξουμε στο πόσοι θα είναι οι καλεσμένοι μας. Θα έρθουν όλοι όσοι θα είναι στην εκκλησία ή θα επιλέξουμε τους πιο στενούς μας φίλους και συγγενείς; Όλα εξαρτώνται από τη διάθεσή μας και –φυσικά– από το χρηματικό ποσό που θα θέλαμε να διαθέσουμε.
Tip: Σε περίπτωση που επιλέξουμε να κάνουμε ένα πάρτι είτε στο σπίτι μας, είτε σε κάποιο άλλο χώρο, καλό θα ήταν να κλείσουμε από νωρίς τόσο τον χώρο, όσο και όλα τα παρελκόμενα τα οποία μπορούν να δώσουν αυτό το «κάτι διαφορετικό» στη γιορτή μας. Κλόουν, ταχυδακτυλουργοί, παραδοσιακά καροτσάκια με παγωτά, cup cakes, γλειφιτζουράκια και άλλες λιχουδιές, αλλά κι ένας dj ο οποίος θα παίζει τα αγαπημένα τραγούδια μικρών και… μεγάλων είναι κάποιες από αυτές τις extra εκπλήξεις που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους μας.

Ώρα για τα προσκλητήρια!
Αφού αποφασίσαμε το πού, το πότε, τον αριθμό των καλεσμένων και το αν θα ακολουθήσει δεξίωση ή πάρτι μετά τη βάφτιση, τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε στα προσκλητήρια… Αλήθεια, πόσα τυπογραφεία είμαστε διατεθειμένοι να γυρίσουμε προκειμένου να βρούμε το ιδανικό για το μικρό μας; Αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς και από το χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσουμε, λοιπόν, τόσο το καλύτερο. Αν, πάλι, δεν είμαστε και τόσο δύσκολοι στις επιλογές μας, μπορούμε να το καθυστερήσουμε λιγάκι… Απλά, θα πρέπει να ξέρουμε ότι καλό είναι τα προσκλητήρια να έχουν φτάσει στα χέρια των καλεσμένων μας τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τη βάφτιση του μικρού μας.
Tip: Αν η βάφτισή μας έχει κάποιο θέμα π.χ. «Πειρατές», «Νεράιδες», κ.λπ. καλό θα ήταν τα προσκλητήρια που θα διαλέξουμε να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Επίσης, αν θα θέλαμε να γράψουμε ένα χιουμοριστικό κειμενάκι-ποιηματάκι, καλό θα ήταν να αρχίσουμε να το συνθέτουμε από νωρίς. Τέλος, πολλοί γονείς, επιλέγουν το προσκλητήριο να στολίζεται από τη φωτογραφία του μικρού τους. Δε μένει παρά να βάλουμε κάτω τις επιλογές που έχουμε και να καταλήξουμε σε αυτή που μας ταιριάζει!

Μπομπονιέρες: Από το νεοφώτιστο με αγάπη!
Βλέποντάς τες, οι καλεσμένοι θα θυμούνται τη βάφτιση του μικρού μας, ενώ κι εκείνο κοιτάζοντας τη μπομπονιερίτσα του όταν μεγαλώσει θα έχει μια γλυκιά ανάμνηση –εκτός από τις άπειρες φωτογραφίες– από τη συγκεκριμένη ημέρα. Απλές ή κομμάτι της θεματικής μας βάφτισης (αν κι εφόσον έχουμε επιλέξει κάποιο θέμα για να «ντύσουμε» την ξεχωριστή αυτή ημέρα), οι μπομπονιέρες θα είναι το δικό μας αναμνηστικό δωράκι σε όλους εκείνους που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, αλλά και σε εκείνους που μπορεί να μην τα καταφέρουν.
Tip: Μπορούμε να επιλέξουμε ένα ή και περισσότερα σχέδια. Π.χ. ένα συγκεκριμένο για τους μεγάλους και δύο-τρία διαφορετικά για τα παιδάκια. Αν το κάνουμε, φροντίζουμε να έχουμε αρκετά κομμάτια από το καθένα, μιας και όλο και κάποια παιδάκια θα θελήσουν παραπάνω από μία μπομπονιέρα…

Χαμογελάστε, παρακαλώ!
Φωτογραφίες και βίντεο… Αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, μιας και τώρα πια πολλοί γονείς καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε ψηφιακό και αναλογικό άλμπουμ. Η γνώμη μας; Ομολογουμένως τα ψηφιακά είναι πολύ όμορφα (και αρκετά πιο ακριβά), τίποτα δεν συγκρίνεται όμως με τη… γλύκα ενός χειροποίητου, παραδοσιακού άλμπουμ στο οποίο, μάλιστα, αν μια φωτογραφία χαλάσει π.χ. αν σκιστεί ή βραχεί, μπορεί να αντικατασταθεί στο άψε-σβήσε. Όπως και να έχει αυτή είναι μια προσωπική απόφαση την οποία καλό θα ήταν να πάρουμε αφού ζητήσουμε προσφορές από δυο-τρία φωτογραφεία.
Tip: Στις διαπραγματεύσεις μας με το φωτογραφείο δεν ξεχνάμε να βάλουμε και το cd με όλες τις λήψεις, ούτως ώστε αν χρειαστούμε κάποιες παραπάνω φωτογραφίες για φίλους, συγγενείς ή για να αντικαταστήσουμε κάποιες από το άλμπουμ μας στο μέλλον, να μην τις χρυσοπληρώσουμε…

Σκέτη γλύκα!
Ανεξάρτητα με το αν θα κάνουμε κάτι μετά από τη βάφτιση ή όχι, οι μπομπονιέρες μας θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα γλυκάκι το οποίο θα γλυκάνει τους καλεσμένους μας μετά το τέλος του μυστηρίου. Απευθυνόμαστε, λοιπόν, στο ζαχαροπλαστείο που έχει αναλάβει να κάνει και την βαφτιστική τουρτίτσα μας, ούτως ώστε να ετοιμάσει και τα γλυκάκια της αρεσκείας μας. Για να είμαστε σίγουροι, μάλιστα, δίνουμε την παραγγελία μας δύο με τρεις εβδομάδες νωρίτερα. Προσοχή! Επιλέγουμε γλυκάκια κατάλληλα με την εποχή… Π.χ. καλό τα ήταν να αποφύγουμε τη σαντιγί αν είναι καλοκαίρι. Τέλος, φροντίζουμε το γλυκό να είναι ευκολοφάγωτο – οι καλεσμένοι μας θα πρέπει να το απολαύσουν και όχι να «παλέψουν» μαζί του για να το φάνε…
Tip: Πολλοί γονείς επιλέγουν να τρατάρουν τους καλεσμένους μοιράζοντας βαζάκια με χειροποίητα γλυκά του κουταλιού ή με παραδοσιακές λιχουδιές από τον τόπο καταγωγής τους.

(happymom)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί