Δεν απειλείται με πτώχευση μόνο το Δημόσιο στις ΗΠΑ… Στο κόκκινο οι καταναλωτικές οφειλές των πολιτών που ξεπερνούν τα 17 τρις!

Το καταναλωτικό χρέος των ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τα 17 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά, με τους Αμερικανούς να αθετούν τα δάνεια πιστωτικών καρτών και αυτοκινήτων όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού ή και περισσότερο, ανακοίνωσε η Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης στο τρίμηνο της έκθεση για το χρέος και τις πιστώσεις των νοικοκυριών τη Δευτέρα.

Το συνολικό χρέος των νοικοκυριών το πρώτο τρίμηνο του 2023 αυξήθηκε κατά 148 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 0,9%, στα 17,05 τρισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι τα υπόλοιπα ήταν επίσης 2,9 τρισεκατομμύρια δολάρια υψηλότερα από ό,τι στο τέλος του 2019, πριν από την ύφεση που πυροδότησε η πανδημία.

Αυξήθηκαν οι καθυστερημένες καταναλωτικές οφειλές

“Το μερίδιο του τρέχοντος χρέους που καθίσταται ληξιπρόθεσμο αυξήθηκε για τους περισσότερους τύπους χρέους”, ανέφερε η έκθεση. «Το ποσοστό μετάβασης της παραβατικότητας για τις πιστωτικές κάρτες και τα δάνεια αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 0,6 και 0,2 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα, πλησιάζοντας ή ξεπερνώντας τα προ πανδημίας επίπεδά τους».

Τα υπόλοιπα πιστωτικών καρτών παρέμειναν σταθερά το πρώτο τρίμηνο, διαμορφώνοντας τα 986 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά τα υπόλοιπα δανείων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο, αντισταθμίζοντας την τυπική τάση μείωσης του υπολοίπου τα πρώτα τρίμηνα, αναφέρει η έκθεση.

Τα υπόλοιπα φοιτητικών δανείων αυξήθηκαν ελαφρώς στα 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Άλλα υπόλοιπα, τα οποία περιλαμβάνουν κάρτες λιανικής και άλλα καταναλωτικά δάνεια, αυξήθηκαν κατά 5 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η έκθεση. Συνολικά, το χρέος εκτός στέγης αυξήθηκε κατά 24 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τρίμηνο, προστίθεται στην έκθεση. Τα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν μέτρια κατά 121 δισεκατομμύρια δολάρια και διαμορφώθηκαν στα 12,04 τρισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με την έκθεση.

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί