Άδειες γάμου και πιστοποιητικά βάφτισης, μέσω Internet

Στην ψηφιακή εποχή μπαίνει η εκκλησία και οι διαδικασίες θα γίνουν σύντομα πολύ απλές

για τα ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν ή να βαπτίσουν το μωρό τους.

Σύντομα, οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν στο κινητό τους ή το e-mail τους πιστοποιητικά όπως: άδειες γάμου, πιστοποιητικά αγαμίας, πιστοποιητικά τέλεσης βάπτισης, υπεύθυνες δηλώσεις και άλλα έγγραφα. Η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως, μέσα από τις ηλεκτρονικές εφαρμογές που θα ανοίξουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ελληνικής εκκλησίας, η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι μια βασική ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί κι έτσι δεν θα απαιτείται πλέον πολύωρη αναμονή και φυσική παρουσία αλλά θα γίνονται όλα μέσω διαδικτύου.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται μέσω ΕΣΠΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι εκείνος που ώθησε και τα υπόλοιπα μέλη της Αρχιεπισκοπής να προχωρήσουν τάχιστα την υλοποίηση του μεγάλου αυτού προγράμματος. Εκατοντάδες ιερωμένοι όλων των βαθμίδων έχουν ήδη περάσει εντατικά σεμινάρια εκπαίδευσης για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Ήδη η ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει αναβαθμιστεί, ώστε οι πολίτες να μπορούν να εξασφαλίσουν τα χαρτιά που χρειάζονται αλλά και να κάνουν ερωτήσεις και να λαμβάνουν πληροφορίες για κάθε τους απορία και τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως τι δικαιολογητικά χρειάζονται για το μυστήριο του γάμου, της βάπτισης, κ.λπ.

Μάλιστα, σύντομα η ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτή θα συνδεθεί με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με το σύστημα Taxis, προκειμένου να είναι πιστοποιημένοι οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Επίσης θα υπάρξει σύζευξη και με άλλες πλατφόρμες του δημοσίου, το Ληξιαρχείο, το Δημοτολόγιο.

(gamos)

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί