Πέθανε ο πατέρας του Γ. Καλλιάνου – Οι καταγγελίες του βουλευτή για το σύστημα υγείας

Πέθανε το πρωί της Πέμπτης σε ηλικά 79 ετών ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης.

Θυμίζουμε πως προ ημερών ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε καταγγείλει με δάκρυα στα μάτια το σύστημα υγείας με αφορμή τη μεταχείριση που είχε ο πατέρας του σε δημόσιο νοσοκομείο.

Τι είχε δηλώσει:

«Θέλω να πω κάποια πράγματα όχι για να με λυπηθείτε, αλλά για να ξεμπροστιάσω ένα σύστημα συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση όχι μόνο εμένα, αλλά ολόκληρη την οικογένεια μας.

Ο πατέρας μου έχει πολλά προβλήματα υγείας, καθώς κάνει και αιμοκάθαρση και έχει ζάχαρο. Πριν 15 ημέρες μπήκε στην Βούλα καθώς μαύρισε το δάχτυλο του μιας και έχει διαβητικό πόδι. Του φέρθηκαν πολύ καλά στην Βούλα, αλλά του είπαν ότι τέτοια μεγάλα αγγειοχειρουργικά θέματα δεν γίνεται να το αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε και θα πρέπει να βρεθεί σε άλλο νοσοκομείο, του οποίου δεν θα πω το όνομα. Θα το πω όταν έρθει η ώρα».

Οι καταγγελίες σε δραματικό τόνου του Γιάννη Καλλιάνου προκάλεσαν μέχρι και τη δημόσια παρέμβαση του Υπ. Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, χθες Τετάρτη:

«Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου Γ. Καλλιάνου, πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα. Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του. Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβάνομαι τον πόνο. Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα:

Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.

Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.

Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε. Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό.

Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα».

Eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί