Απίστευτο περιστατικό στη Βρετανία: Δικηγόροι χώρισαν ζευγάρι… κατά λάθος

Το λάθος ενός δικηγόρου αποδείχθηκε σοβαρό για ένα ζευγάρι στη Βρετανία που πήρε διαζύγιο άθελά του

Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι δικηγόροι ενός ζευγαριού κατά την υποβολή αίτησης σε ένα ζευγάρι που απευθύνθηκε στο γραφείο τους πάτησαν κατά λάθος το κουμπί οριστικής υποβολής διαζυγίου.Ο δικαστής να αρνείται να αλλάξει την απόφαση.

Όπως αναφέρεται το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 21 χρόνια μέχρι που χώρισαν… το 2023.


Οι δικηγόροι σκόπευαν να κάνουν αίτηση διαζυγίου για έναν άλλο πελάτη αλλά κατά λάθος άνοιξαν τον ηλεκτρονικό φάκελο της υπόθεσης του συγκεκριμένου ζευγαριού και προχώρησαν στην αίτηση για τελική εντολή διαζυγίου.

Οι δικηγόροι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τη σύζυγο, χρησιμοποίησαν την διαδικτυακή πύλη «χωρίς την οδηγία ή την εξουσιοδότηση του πελάτη τους». Το διαδικτυακό σύστημα λειτούργησε με «τη συνήθη ταχύτητά του» και έδωσε την εντολή διαζυγίου μέσα σε 21 λεπτά.


Οι δικηγόροι κατάλαβαν το λάθος τους δύο μέρες αργότερα και υπέβαλαν αίτηση στο ανώτατο δικαστήριο για να ακυρώσει την οριστική απόφαση διαζυγίου. Περιέγραψαν το σφάλμα τους απλά, ως ένα λάθος κλικ, και υποστήριξαν ότι, καθώς η τελική εντολή διαζυγίου υποβλήθηκε κατά λάθος, θα έπρεπε να ακυρωθεί.

Όμως ο δικαστής απέρριψε την αίτηση για το διαζύγιο και είπε: «Υπάρχει έντονο συμφέρον της δημόσιας πολιτικής να σεβαστεί τη βεβαιότητα και την οριστικότητα που απορρέει από την οριστική απόφαση διαζυγίου και να διατηρήσει το status quo που έχει δημιουργήσει».

Όπως πολλές παρόμοιες διαδικτυακές διαδικασίες, ένας χειριστής προκειμένου να φτάσει στην τελική οθόνη όπου γίνεται το τελικό πάτημα του κουμπιού χρειάζεται πρώτα να έχει πλοηγηθεί σε πολλές οθόνες“, προσέθεσε.

(με πληροφορίες από eleftherostypos. gr / theguardian. com / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί