Ανατροπή με τα Abrams στην Ουκρανία! Τα αποσύρουν άρον-άρον

«Βόμβα» με τις αποκαλύψεις των Γερμανών από το μέτωπο

Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι τα τανκς Abrams είχαν αρχίσει να φτάνουν στην Ουκρανία. Συνολικά, η κυβέρνηση Μπάιντεν υποσχέθηκε να δώσει στο Κίεβο 31 άρματα μάχης Abrams.

Ωστόσο, το νέο είναι πως οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αρνούνται να χρησιμοποιήσουν αμερικανικά άρματα μάχης Abrams λόγω μη εκπλήρωσης των προσδοκιών, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Christoph Wanner στο κανάλι της γερμανικής Die Welt στο YouTube.

Όπως αναφέρεται: «Προκαλεί έκπληξη! Η Ουκρανία αποσύρει άρματα μάχης Abrams από το μέτωπο. Η Ουκρανία δεν βασίζεται πλέον στα άρματα μάχης M1A1 Abrams που προμηθεύονται από τις ΗΠΑ στην αμυντική τους μάχη κατά της Ρωσίας στο μέτωπο. Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι ο πόλεμος με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθιστά πολύ δύσκολο για τα άρματα μάχης να κινούνται απαρατήρητα, δήλωσαν δύο στρατιωτικοί εκπρόσωποι των ΗΠΑ στο πρακτορείο ειδήσεων AP.»

«Μάλλον δεν έφεραν αυτό που περίμεναν από αυτούς, οπότε τώρα εγκαταλείπουν προσωρινά τα άθικτα ακόμα άρματα μάχης Abrams», είπε ο δημοσιογράφος, σχολιάζοντας πληροφορίες για την απόσυρση των ουκρανικών αρμάτων μάχης Abrams από την πρώτη γραμμή.

Ο αμερικανικός και ευρωπαϊκός στρατιωτικός εξοπλισμός χαιρετίστηκε αρχικά ως «wunderwaffe» που θα ανέτρεπε την κατάσταση για το καθεστώς του Κιέβου. Ωστόσο, αυτές οι προσδοκίες αντιμετώπισαν μια σκληρή πραγματικότητα: τα φτηνά ρωσικά drones μπορούν εύκολα να μετατρέψουν τα ακριβά δυτικά τανκς σε παλιοσίδερα, ενώ οι Ρώσοι παράγουν συνεχώς όλο και πιο επικίνδυνα drones για τα δυτικά τανκς!.

«Δεν μπορούμε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα drones που κοστίζουν μερικές χιλιάδες δολάρια έχουν ελεύθερα την δυνατότητα να επιτεθούν σε άρματα μάχης 10 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία είναι πιο ευάλωτα από ψηλά», θρηνούσε πρόσφατα η βρετανική εφημερίδα The Telegraph .

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι πέντε άρματα μάχης Abrams έχουν ήδη καταστραφεί. Το γεγονός ότι τα άρματα μάχης Abrams έχουν αποσυρθεί από το πεδίο της μάχης δείχνει ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες θεωρούνται ακόμη πιο αναλώσιμοι από τα απαρχαιωμένα όπλα.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί